Kartal sevindirdi

Kartal sevindirdi

Karabüksporu yenerek hem yenilmezliğini hem de liderliğini sürdüren Konyasporda yüzler gülüyor. Başkan Bahattin Karapınar: Çok zorlu bir ligde yarışıyoruz. Bu ligde kolay takım yok

Konyaspor'da, Bank Asya 1.Lig'in 8. haftasında 10 Ekim Cumartesi günü deplasmanda oynanacak Karşıyaka maçının hazırlıkları dün sabah ara verilmeden yapılan antrenmanla başladı. Haftayı 1-0'lık Kardemir D.Ç.Karabükspor galibiyeti ve 17 puanla lider olarak kapatan ve şampiyonluk mücadelesi veren takımlar Mersin İdmanyurdu, Adanaspor ve Rizespor’un da yenilmesiyle rahatlayan yeşil-beyazlılarda haftanın ilk antrenmanı yardımcı antrenör Yücel Altınışık ve Muharrem Aydın yönetiminde gerçekleştirildi.

Ligde zirve mücadelesi yapan Karşıyaka ile Konyaspor arasındaki maç, ev sahibi takımın cezası nedeniyle seyircisiz olarak, Cumartesi günü oynanacak. Dün sabahki çalışmaya izinli olan Ömer Hacısalihoğlu, Ferdi Başoda ve Koray İçten ile Uğur Akdemir katılmadı. Kardemir Karabükspor maçında ilk 11'de forma giyen oyuncular, hasta olduğu için aynı maçın kadrosunda yer almayan Abdulvahit Karacabey ile birlikte Serhat Akyüz düzkoşu ve açma-germe hareketleri ile çalışmayı tamamladı.  

Cumartesi gününden itibaren yeniden A takımla birlikte antrenmanlara çıkmaya başlayan Zafer Demir ve sakatlığı dönemini geride bırakan Ramazan Kahya'nın da yer aldığı gruptaki oyuncular ise düz koşu ve 5'e 2 pas çalışmasının ardından yarı sahada yapılan çift kale maç oynadı. Antrenman açma-germe hareketleri ile sona erdi. Kartallar, bugün kondisyon ve teknik-taktik çalışması yapacaklar.

Bank Asaya 1. ligde Konyaspor ile birlikte zirvenin diğer iddialı takımları Altay, Bucaspor ve Kartalspor haftayı 3 puanla kapattı. Adanaspor, Rizespor, Karabükspor, Boluspor ve Mersin İdmanyurdu ise deplasmanda yenilerek yara aldılar. Dipte ise Gaziantep, Samsunspor, Erciyesspor ve Giresunspor ise haftayı 3’er puanla kapatarak lige yeniden döndüler.

KARAPINAR: KAZANMAK GÜZEL

Kardemir D.Ç.Karabükspor karşılaşmasında Bank Asya 1.Lig’in ne denli zor olduğunu herkesin gördüğünü ifade eden Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, heyecan verici ve kalp atışlarını hızlandıran bu tür maçları kazanmanın ve bununla birlikte yenilgisiz liderlik koltuğunda oturmanın son derece güzel olduğunu söyledi. Konya’da misafir ettikleri yenilgisiz bir takımın daha bu ünvanına son verdiklerini belirten Bahattin Karapınar, “Çok zorlu bir lig yaşıyoruz. Bank Asya 1.Lig’i Turkcell Süper Lig’e oranla daha zorlu bir lig. Bunu bir kez daha gördük. Ligde henüz yenilgisi olmayan bir takımı mağlup ettik. Oyunumuzu biraz daha güzelleştirip, biraz daha coşkulu oynarsak daha rahat, stresi az olan galibiyetler alırız diye düşünüyorum. Ama herhalde sezon sonuna kadar böyle kalp atışlarımızı hızlandıracak, heyecanlandıracak maçları yaşayacağız gibi görünüyor. Nihayetinde galip geldik ve liderliğimiz devam ediyor. Namağlup durumumuz sürüyor. Sezonun sonuna kadar böyle devam etmek istiyoruz. Rakiplerimiz kaybetmişler. Ama biz onların aldıkları sonuçlara değil kendi alacağımız sonuçlara bakıyoruz. Konyaspor, hak ettiği ve layık olduğu Turkcell Süper Lig’e yükselecek. Buna yürekten inanıyoruz” diye konuştu.

KONYASPOR’DA YÜZLER GÜLÜYOR

Bank Asya 1. Lig’de geride kalan 7 hafta sonunda yenilgisiz lider Konyaspor’da, Kardemir Karabükspor galibiyetinin sevinci yaşanıyor. Yeşil-beyazlı ekibin teknik direktörü Hüsnü Özkara, yaptığı açıklamada, ligde mücadele etmeyen takımın başarılı olamayacağını belirtti. Kardemir Karabükspor karşısında da oyuncularının olağanüstü mücadele gösterdiğini anlatan Özkara, “Oyuncu arkadaşlarım gerçekten müthiş mücadele ediyorlar. Almamız gereken bir maçtı, bu bilinçle oynadık ve kazandık. Oyuncu arkadaşlarımı kutluyorum” dedi. Özkara, özellikle defansta çok önemli hamleler yaptıklarını belirterek, rakibe net pozisyonlar vermediklerini söyledi.

Oyunun son bölümlerinde kontra ataklardan önemli fırsatlar yakaladıklarını ifade eden Özkara, “Eğer bu fırsatları değerlendirebilseydik, maçın sonucu çok daha farklı olurdu” diye konuştu. Takım olarak haftalar ilerledikçe daha iyi mücadele ettiklerini vurgulayan Özkara, şunları kaydetti: “7 hafta sonunda 5 galibiyet 2 beraberlikle zirvedeyiz. Her geçen gün daha iyi mücadele ediyoruz. Çıkışımızı devam ettirmek istiyoruz. Önemli bir seri yakaladık ve bu seriyi bozmak istemiyoruz. Bunun için de çok daha fazla çalışmamız ve daha fazla mücadele etmemiz gerekiyor. Lider olmak kolay, önemli olan orada kalabilmek. Ligin zirvesinde rüzgarlar çok sert eser, burada kalabilmek için daha çok çalışmalıyız.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.