Kartal nasıl ligde kalır?

Kartal nasıl ligde kalır?

Geride kalan haftaları puansız kapatarak ligde kalma şansını azaltan Konyasporda heyecan ligin son haftasına kaldı. Yeşil-beyazlılar, Antalyasporun her türlü puan kaybetmesi ile lige tutunacak

Türkcell Süper Lig’de son iki haftayı puansız kapatarak ligde kalma şansını bir hayli zora sokan temsilcimiz Konyaspor, hafta sonu evinde konuk edeceği Ankaraspor’u yenip, Ankaragücü’nün Antalyaspor’dan puan ya da puanlar almasını bekleyecek. Eskişehir ve Fenerbahçe mağlubiyetleri sonrası 35 puanla 16.sıraya demir atan yeşil-beyazlılarda Cumartesi günü gözler Ankaraspor maçında, kulaklar ise Antalya’da olacak. Temsilcimizle birlikte küme düşmeme mücadelesi veren Denizlispor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Ankaragücü ve Eskişehirspor ligde kalmayı garantilerken, Antalyaspor, Konyaspor ve Gençlerbirliği arasında can pazarı yaşanacak. Kümede kalmak için kendi maçını kazanması dışında rakibi Antalyaspor’un da puan kaybetmesini bekleyecek yeşil-beyazlıların kaderi Cumartesi günü saatler 22.00’yi gösterdiğinde netleşecek.

Gençlerbirliği, Antalyaspor ve Konyaspor son haftayı 38 puanla bitirmesi halinde ikili ve üçlü averaja bakılacak. İkili averajda Antalyaspor’a üstünlük sağlayacak yeşil-beyazlılar Ankaraspor’u yenip, rakibinin puan kaybetmesi halinde ligde kalacak. Temsilcimizin işi üçlü averaja kalırsa çeşitli hesaplar ortaya çıkacak. Antalya ve Gençlerbirliği ile üçlü averaj hesabında ligde kalmayı başaracak yeşil-beyazlılar, Gençlerbirliği, Denizli ile arasındaki üçlü averaja bakılırsa ligde veda eden takım olacak. G.Birliği, Antalyaspor, Konyaspor ve Denizlispor arasındaki 4’lü averajda ise lige veda eden takım Gençlerbirliği olacak. Gençlerbirliği ise ligin son maçında sahasında Kayserispor’u ağırlayacak. Başkent ekibinin mücadeleden en az bir puan alması gerekiyor. Kırmızı-siyahlıların yenilgisi halinde, Antalyaspor-Ankaragücü ve Konyaspor-Ankaraspor maçlarındaki skorlar küme düşen takımı belirleyecek. Son haftaya girilirken, kümede kalma şansı en az olan takım ise Konyaspor olarak göze çarpıyor. Yeşil-beyazlıların, sahasındaki son maçta Ankaraspor’u yenmesi gerekirken, aynı zamanda diğer maçlarda da rakiplerinin kaybetmesini bekleyecek.
İKİLİ AVERAJDA KONYASPOR ANTALYASPOR’A ÜSTÜN
Fenerbahçe’ye yenilmesine rağmen Antalyaspor’un deplasmanda Ankaraspor ile 0-0 berabere kalmasıyla ligde kalmak için umutlanan yeşil-beyazlılar Ankaraspor’u yener, Antalyaspor-Ankaragücü karşılaşması 0-0 berabere biterse, rakibini 1-0 ve 2-0’lık skorlarla mağlup ettiği için lige tutunacak. Gençlerbirliği’ne ikili averajda üstünlük kuramayan Konyaspor yeşil-beyazlılar ise olası bir puan eşitliğinde lige el sallayacak. Kümede kalması için Ankaragücü’nü mutlak yenmesi gereken Antalyaspor maçını kazanması halinde ikili, üçlü averaja kalmadan ligde kalmayı garantileyecek. Temsilcimize ikili averajda yenilen Antalyaspor, Gençlerbirliği’ni 2-1 ve 4-2 yendiği için lige tutunan takım olacak.
ÜÇLÜ AVERAJDA DA KONYASPOR’UN ŞANSI VAR
Antalyaspor ve Gençlerbirliği’ne oranla ligde kalma şansı daha az olan ancak matematiksel olarak ligde kalma şansını son haftaya taşıyan Konyaspor, puan eşitliği halinde üçlü averaj hesabında Gençlerbirliği ve Antalyaspor’a üstünlük sağlıyor. Gençlerbirliği ve Denizlispor’a ikili averajda üstünlük sağlamayan temsilcimiz, bu takımlarla üçlü averaj hesabına girdiği takdirde lige veda edecek. Gençlerbirliği’ni bu sezon yenemeyen, Denizlispor’dan ise 1 puan alan yeşil-beyazlıların üçlü averaj hesabında bu takımlar karşısında şansı bulunmuyor. Yeşil-beyazlılar Gençlerbirliği, Antalyaspor ve Antalyaspor, Denizlispor takımlarıyla gireceği üçlü averajda ise ligde kalan takım oluyor. Denizlispor’un her türlü hesabın dışında kalarak, lige tutunması, ibreyi Antalyaspor, Gençlebirliği ve Konyaspor’a çeviriyor. İkili averajda Antalyaspor’a üstünlük sağlayarak teselli bulan yeşil-beyazlılar, üçlü averajda da bir ihtimal hariç rakiplerine üstünlük sağlayıp ligde kalmak istiyor.
DÖRTLÜ AVERAJDA KONYASPOR’UN LİGDE KALMASI GARANTİ
Konyaspor, Gençlerbirliği, Antalyaspor ve Denizlispor ile 4’lü averajın hesabına girerse ligde kalmayı garantileyecek. Bu durumda lige veda eden takım Gençlerbirliği olacak. Gençlerbirliği, Antalya, Konyaspor ve Denizlispor ile yaptığı maçlarda 6 puan topladığı için lige veda edecek. İkili ve üçlü averajlarda bazı durumlarda rakiplerine üstünlük sağlayamayan yeşil-beyazlılar ise, bu takımlarla oynadığı maçlarda 8 puan topladığı için ligde kalacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum