Kartal Mersin sınavında

Kartal Mersin sınavında

Bank Asyada zirveyi bırakmayan Konyaspor, bugün Mersin İdmanyurdunu konuk ediyor. Kendi saha ve seyircisi önünde üç puan almanın hesaplarını yapan yeşil-beyazlılar, zirveye iyice tutunmanın hesaplarıhı yapıyor

Bank Asya 1. ligde şampiyonluk mücadelesi veren Konyaspor, 9. haftanın açılış maçında bugün, kendisi gibi iddialı Mersin İdmanyurdu ile karşı karşıya gelecek. Atatürk stadındaki maç saat 19.00’da başlayacak ve D-Smart’tan naklen yayınlanacak. Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre; karşılaşmayı İstanbul bölgesinden Süleyman Abay yönetecek. Abay’ın yardımcılıklarını Serkan Çimen ve Ejder Yapıcı yaparken, maçın dördüncü hakemi Emre Kosif.
Konyaspor’da, Mersin İdmanyurdu maçının hazırlıkları geçtiğimiz akşamda taktik ağırlıklı çalışmayla devam etti. Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde teknik direktör Hüsnü Özkara yönetiminde gerçekleştirilen antrenmana Koray İçten katılmadı. Uğur Akdemir ise, takımdan ayrı olarak fizyoterapist Ahmet Bayrak nezaretinde çalıştığı antrenman ısınma hareketleri ile başladı. Oyuncular daha sonra kaleciler Recep, Haluk, Nazmi, Eray’ın koruduğu kalelere şut çalışması yaptılar. Yaklaşık 1 saat 20 dakika süren antrenman açma-germe hareketleri ile sona erdi.
Kartallar,Mersini maçının son çalışmasını ise dün ter idmanı olarak gerçekleştirdi ve futbolcular tatlıcak tesislerinde kampa girerek maç saatini beklemeye başladı. Taraftarları Mersini maçına davet eden futbol şube sorumlusu Abbas Kılıç, “Mersin güçlü bir takım. Zor maç olacak. Ancak, taraftarlarımızın vereceği destekle Mersin’i yenerek hem yenilmezliğimizi, hem de liderliğimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.  Karşılaşmayı sporseverler kale arkası tribünlerden 3, yeşil ve maraton tribünlerinden ise 5 TL ödeyerek izleyebilecekler.
Konyaspor’da, sakatlığı iyiye giden defans oyuncusu Volkan Mersin maçında takımdaki yerini alacak. Takıma sonradana katılan ve antrenmanlara geç başlayan Zafer Demir’in ise maçın ikinci yarısında, ilerleyen dakikalarda oyuna dahil olması beklenmekte. Yeşil-beyazlılar, bugünkü maça muhtemelen şu 11 ile çıkacaklar: Recep- Ömer, Görkem, Volkan, Da Silva- Erdal, M. Ayaz, Yusuf, Poljac- Eser, Tayfun
KONYASPOR ŞAMPİYON OLACAKTIR
Konya şehrinin büyük bir özveriyle çalışan mevcut yönetim kuruluna ve ligde yenilgisiz lider durumda bulunan takıma artık tam anlamıyla sahip çıkması ve destek vermesi gerektiğinin altını çizen Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, şartlar ne olursa olsun Konyaspor’un sezon sonunda şampiyon olarak Turkcell Süper Lig’e çıkacağına inandıklarını söyledi. Açıklamasına “Konyaspor’u bu sezon yer aldığı ligin gereklerini yerine getirmek için çok iyi mücadele ediyor” sözleriyle başlayan Kulüp Başkanımız Bahattin Karapınar “Şu ana kadar mağlubiyetimiz bulunmuyor. Bank Asya 1.Lig’in tek yenilgisiz takımıyız. Çok iyi oynamasakta maçın sonuna kadar kazanma hırsını ve mücadelesini sahaya yansıtan bir takıma sahibiz. Kazanma hırsı ve mücadele bölümü aynı şekilde devam edecek. İnşallah bundan sonraki oyunlarımız daha da güzelleşecek. Coşkulu oyunumuzun ilk adımını Mersin maçında göstereceğimize inanıyorum. Oyuncularımız ve teknik kadromuz işlerinin bilincindeler. Kenetlendik. Yönetim, teknik heyet ve oyuncularımız aynı hedef doğrultusunda hareket ediyoruz. Bu sene takımımızı şampiyon yapacağız” dedi.
Mersin İdmanyurdu maçında özledikleri taraftar desteğini bulacaklarına inandıklarını da sözlerine ekleyen Karapınar “Mersin İdmanyurdu ile çok önemli bir maça çıkacağız. Rakibimizin son haftalarda aldığı başarısız sonuçlar kimseyi aldatmasın. Sonuçta kendileri iyi bir takım. Ama biz Cumartesi günkü maçı kazanacağımıza inanıyoruz. Şartlar ne olursa olsun bu sezon Konyaspor’umuzu şampiyon yapmak için elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Şehrimiz bize ve bu takıma sahip çıksın. Özellikle Mersin İdmanyurdu maçında taraftarlarımızın tribünleri tamamen doldurmalarını bekliyorum. Bizimle birlikte zirve mücadelesi veren takımların dolu tribünler önünde oynadığını ama Konya’mızın da taraftar potansiyeli adına çok önemli bir güce sahip olduğunu biliyoruz” diye konuştu.
BULUNDUĞUMUZ KONUMUMUZU KORUYACAĞIZ
8 hafta sonunda berabere kaldıkları maçlarda yaşadıkları puan kayıpları olmasaydı rakipleriyle aralarındaki puan farkını daha da açabileceklerini belirten takım Konyaspor’un kaptanlarından Ömer Hacısalihoğlu, ligin zirvesinde bir yoğunluk yaşandığını ve bu yoğunluktan sıyrılarak ligin zirvesindeki yerlerini koruma adına Mersin İdmanyurdu maçının mutlaka kazanılması gerektiğini ifade etti. Ömer Hacısalihoğlu, 8 hafta sonunda birçok takımın olmak istediği bir durumda bulunduklarını belirterek “Yeni bir ekip olmamıza rağmen birçok takımın hedefi olan ligin zirvesinde olduğumuzu görüyoruz ve konumumuzun çok iyi olduğunu düşünüyorum. Puan kaybettiğimiz maçlara bakacak olursanız farklı kazanabileceğimiz Orduspor maçını, uzatma dakikalarında yediğimiz golle berabere kaldığımız Karşıyaka mücadelesini ve kendi sahamızda 1-1 sona eren Kayseri Erciyesspor maçını görüyoruz. Tabiki puan farkını daha da açabilirdik. Ama her şeye rağmen bulunduğumuz konumdan memnunuz. İnşallah bu şekilde sezon sonuna kadar devam edeceğiz” diye konuştu.
Bugün oynanacak Mersin maçı ile ilgili de görüşlerini açıklayan Hacısalihoğlu “Mersin İdmanyurdu maçının öneminin bilincindeyiz. Hafta başından bu yana iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Seyircimizinde desteğiyle inşallah bu önemli maçı galibiyetle kapatacağız” dedi. Ömer Hacısalihoğlu, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sezonda Bank Asya 1.Lig’de büyük bir mücadelenin yaşandığını ifade ederek “Ligin zirvesinde geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sezonda ilk haftalarda bir yoğunluk yaşanıyor. Önemli olan bu yoğunluktan yavaş yavaş sıyrılmak ve daha yukarılarsa kendimize yer bulmak. Şu anda iyi gidiyoruz. Ligin zirvesindeyiz. Bunu da sezon sonuna kadar sürdürmek istiyoruz” şeklinde görüş belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.