Kartal lige döndü

Kartal lige döndü

Kupada Altaya yenilerek elenen Konyaspor, tamamen lige döndü. Yeşil-beyazlılar, Pazar günü oynanacak Karabükspor maçının hazırlıklarına başladı. Kartalı zor bir dönem bekliyor

Bank Asya 1. ligde, 6. hafta maçında Orduspor ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak liderliğini sürdüren, ancak Türkiye kupasında Altay’a yenilerek kupaya veda eden Konyaspor’da, Pazar günü iç sahada ligin güçlü takımlarından Karabükspor ile oynanacak maçın hazırlıkları dün başladı.

Tatlıcak tesislerinde gerçekleştirilen antrenmanda, Çarşamba günü Altay’a karşı forma giyen oyuncular dün koşu yaparken, diğer futbolcular ise kondisyon çalıştı. Sakatlıkları süren K oray, Ramazan ve Uğur Akdemir’in takımdan ayrı çalıştığı yeşil-beyazlılarda Karabük maçının hazırlığı bugün taktik ağırlıklı çalışmayla devam edecek. Kartallar, hazırlıkları Cumartesi günü ter idmanıyla tamamlayarak tesislerde kampa girecekler.

Kupada yola devam etmek istediklerini, ancak Atlaya karşısında alınan beklenmedik yenilgiyle kupaya veda ettiklerini açıklayan basın sözcüsü Güven Öten, “bundan sonra bizim için sadece lig var. Takım olarak hedefe kilitlendik. Taraftarlarımızın manevi ve Konya şehrinin vereceği maddi ve manevi destekle lig sonunda amacımıza ulaşmak için elden gelene yapılacaktır. Karabük maçını da kazanarak liderliğimizi sürdürerek yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Öte yandan, Konyaspor yönetim kurulu, takımın Orduspor deplasman masraflarını karşılayan yönetim kurulu üyesi Hasan Kulaksız'a ve Ordu deplasmanı dönüşü kafileyi yemekte ağırlayan iş adamı Hayrettin Demiröz'e teşekkür etti.

Bu konuda yapılan açıklama şöyle. “Orduspor ile deplasmanda oynadığımız Bank Asya 1.Lig'i 6.hafta maçının deplasman masraflarını karşılayan yönetim kurulu üyemiz Hasan Kulaksız'a kulübümüze vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyor, aynı desteği şehrimizdeki diğer kişi, kurum ve kuruluşlardan da bekliyoruz. Yine Orduspor deplasman maçının ardından yönetim kurulumuza ve kafilemize yemek veren iş adamı Hayrettin Demiröz'e de teşekkür ediyoruz.”

KARTAL’IN ZOR DÖNEMİ

Konyaspor ligde zor döneme girdi. Bank Asya 1. liginde ilik yılında şampiyon olarak Süper lige yeniden dönmeyi amaçlayan ve ilk 6 hafta sonunda 14 puanla lider koltuğunda oturan Kartallar, geride kalan 11 hafta da genelde zirve takımlarıyla karşı karşıya gelecekler.

Ligin 7. haftasında, Pazar günü 3. sırada bulunan Karabükspor’u konuk edecek olan yeşil-beyazlılar, ilk yarıda kalan 11 maçın 6’sını evinde, 5’ini ise deplasmanda oynayacak. Yönetici ve teknik adamlar net olarak açıklama yapmamalarına karşın kalan 11 maçta ki hedefin en az 25-28 puan olduğu öğrenildi.. Suna göre, temsilcimiz içi sahada ki 6 maçını da kazanarak, Karşıyaka, Rize, Hacettepe ve Giresun deplasmanlarından da en az kayıpla dönmeyi amaçlamakta.

Konyaspor, 8. hafta İzmir deplasmanında ligin iddialı takımlarından Karşıyaka ile karşı karşıya gelecek. 9. hafta şampiyon adaylarından Mersin’i ağırlayacak olan temsilcimiz, 10. hafta ise bir diğer iddialı takım Rize deplasmanına çıkacak.. Kartallar, 11. hafta iç sahada Kocaelispor, 12. hafta Ankara deplasmanında Hacettepe ile mücadele edecek.

13. hafta yine şampiyon adaylarından Boluspor’u sahasında konuk edecek olan Konyaspor, 14. hafta da ligin güçlü ve iddialı takımı Adanaspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Konyaspor 15. hafta Samsunspor ile iç sahada, 16. hafta ise bir diğer Karadeniz takımı Giresunspor ile deplasmanda oynadıktan sonra ilk yarı perdesini iç sahada yapacağı Altay maçıyla kapatacak.

Kartallar,geride kalan 6 hafta oynadıkları maçlarda 4 galibiyet ve 2 beraberlik alarak 143 puanla lider durumda bulunmakta.. Yenilgisiz takımlar arasında bulunan Konyaspor, 6 hafta da attığı 10 gole karşılık kalesinde ise 6 gol gördü. Yeşil-beyazlılar 4 galibiyetin 2’sini iç sahada Bucaspor ve Kartalspor, 2’sini ise deplasmanda Gaziantep BŞ ve Çanakkale Dardanelspor’a karşı aldı.. Kartallar Erciyesspor ve Orduspor ile de berabere kaldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.