Kartal kupa sınavında

Kartal kupa sınavında

Bank Asyada geçtiğimiz hafta sonu aldığı beraberliğe rağmen 2 puan farkla zirvede bulunan Konyaspor, bugün Türkiye Kupası maçında Altayı ağırlayacak. Atatürk Stadında oynanacak zorlu karşılaşma saat 16.00da başlayacak

Bank Asya 1. Ligi’nde mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor bugün Türkiye Kupası mesaisine çıkacak. Ligde başarılı bir grafik çizen ve 6. hafta sonunda 14 puanla lider bulunan yeşil-beyazlılar, kupada Altay ile karşı karşıya gelecek. Kartal’ın, Altay ile yapacağı maç saat 18.00’den 16.00’ya alınırken bilet ücretleri de açıklandı.
Konyaspor’un bugün Altay ile yapacağı maçın hazırlıkları dün taktik idmanıyla tamamlandı ve futbolcular tesislerde dinlenmeye çekildi. Atatürk stadındaki maç saat 16.00’da başlayacak ve sporseverler karşılaşmayı Maraton tribün 1 TL, Kapalı Tribün 5 TL ve VİP Tribünde 20 TL ödeyerek izleyebilecekler. Öte yandan her hangi bir sakat futbolcusu bulunmayan yeşil-beyazlılarda, geçtiğimiz hafta sonu Orduspor ile yapılan lig maçında kırmızı kart gören Yusuf bu maçta forma giyemeyecek.
Konyaspor basın sözcüsü Güven Öten, sezonluk kombine kartların VİP Tribünü dahil Türkiye Kupası’nda oynanacak maçlarda geçerli olmadığını belirtti ve Konyaspor taraftarlarını destek için Altay maçına davet etti. Öten, Altay’yı yenerek kupada 3. tura çıkacaklarını. Hedeflerinin ligde olduğu kadar Konya’yı kupada da en iyi şekilde temsil etmek olduğunu sözlerine ekledi. Öte yandan temsilcimiz bugün kupada vereceği zorlu mücadelenin ardından ara vermeden lig hazırlıklarına başlayacak. Hafta sonu ligin namaglup takımlarından Kardemir Karabükspor’u konuk edecek olan yeşil-beyazlılar, kendi saha ve seyircisi önünde üç puan alarak yoluna devam etmenin hesaplarını yapacak.
Türkiye kupasında diğere maçların programı şöyle. 30 Eylül Çarşamba: 13.30 Turgutluspor-Konya Şekerspor. Tokatspor-Kocaelispor. Adıyamanspor-Yalovaspor. Belediye Vanspor-Şanlıurfaspor. Denizli Belediyespor-Trabzon Karadenizspor. Güngören Belediyespor-Beykoz 1908. Kastamonuspor-Boluspor. Kartalspor-Karşıyaka. Eyüpspor-Mersin İdmanyudu. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-Tarsus İdmanyurdu. Giresunspor-Hacettepe. Orduspor-Pursaklarspor. İnegölspor-Kayseri Erciyesspor. 18.00 Bucaspor-Sakaryaspor. Çaykur Rizespor-Malatyaspor. Adanaspor-Dardanelspor. 1 Ekim Perşembe: 18.00 Samsunspor-Kardemir Karabükspor.
BANK ASYA’DA KARTLAR HAVADA UÇTU
Bank Asya 1. Lig’de 6. hafta maçlarında, 4’ü Adanaspor’dan 8 oyuncu, kırmızı kartla cezalandırıldı. Yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor ise geride kalan altı haftanın sonunda 15 sarı kart görürken 2’de kırmızı kartla cezalandırıldı. Ligde 6. hafta maçları sonunda Konyaspor ve Çaykur Rizespor, aldığı beraberliklere rağmen ilk 2 sıradaki yerlerini korudu. İlk 3 haftanın lideri Bucaspor’un Kartalspor’a 3-0 yenilmesinin ardından evinde Dardanelspor’u 1-0 mağlup eden Kardemir Karabükspor 3. sıraya yerleşti. 6. haftada oynanan 9 karşılaşmadan 3 maç berabere tamamlanırken, Levent Eriş idaresindeki Giresunspor, deplasmanda galip gelen tek takım oldu.
Kocaelispor ve Orduspor’un henüz galibiyetle tanışmadığı ligde, Samsunspor’u yenen Hacettepe ile Kocaelispor’u mağlup eden Giresunspor ilk galibiyetlerine ulaştı. Konyaspor, Çaykur Rizespor ve Kardemir Karabükspor’un namağlup yoluna devam ettiği ligde, Mersin İdmanyurdu ilk beraberliğini aldı. 6 hafta sonunda Bucaspor 13 golle en golcü ekip olurken, Orduspor ise 6. maçında 2. golünü kaydetti. Toplam 20 golün atıldığı 6. haftada en farklı skoru, İstanbul’da Bucaspor’u 3-0 yenen Kartalspor elde etti. Deplasmanda Boluspor’a 3-1 mağlup olan Adanaspor’da teknik direktör Ekrem Al, ligde görevinde ayrılan ikinci teknik adam oldu. Ligde daha önce de Giresunspor, teknik direktör Yüksel Yeşilova ile yollarını ayırmıştı.
Ligde 6. haftada hakemler, 48 sarı ve 8 kırmızı kart gösterdi. Boluspor ile deplasmanda karşılaşan Adanaspor’dan 4 futbolcu kırmızı kart görürken, turuncu-beyazlı takım müsabakayı 7 kişi tamamladı. Orduspor’da 2 futbolcunun takımını eksik bıraktığı 6. haftada, Konyaspor ve Mersin İdmanyurdu’nda da birer futbolcu kırmızı kartla cezalandırıldı. Boluspor, Bucaspor, Dardanelspor, Karşıyaka, Kayseri Erciyesspor ve Kocaelispor’dan hiçbir futbol henüz kırmızı kart görmedi.Mersin İdmanyurdu’ndan Erdal Sezek ise ligde ikinci kez takımını eksik bıraktı. Geçen sezon hafta başına 2.74 kırmızı kart ortalaması olan ligde, ilk 6 hafta sonunda bu ortalama 4’e yükseldi. Lig’de toplam 259 sarı kart çıkarken 24’de kırmızı kart gösterildi. Kırmızı kartların takımlara göre dağılımı şöyle: Adanaspor 5, Altay 1, Çaykur Rizespor 1, Gaziantep B.B. 1, Giresunspor 2, Hacettepe 3, Kardemir Karabükspor 1, Kartalspor 1, Konyaspor 2, Mersin İdmanyurdu 2, Orduspor 3, Samsunspor 2.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.