Kartal Güney Grubu’nda

Kartal Güney Grubu’nda

A 2 Ligi, 25 Ağustos'ta başlıyor. A 2 Liginde yer alacak 36 takım, 4 gruba ayrıldı.Ligde mücadele edecek olan Konyasporun genç kartalları Güney Grubunda yer alıyor

Türk futboluna farklı bir açılım sunma hedefiyle ilk defa bu sezon kurulan A2 Ligi'nde, 2009-2010 sezonu 25 Ağustos'ta oynanacak maçlarla başlayacak. Ligin normal sezonu 12 Mayıs 2010'da bitecek. A2 Ligi’nde mücadele edecek takımların grupları belli oldu.  Yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor, Güney Grubu’nda mücadele edecek. Temsilcimiz Konyaspor’un yanı sıra ligde Adanaspor, Diyarbakırspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Gaziantepspor, Kayseri Erciyesspor, Kayserispor, Mersin İdmanyurdu, Sivasspor takımla puan mücadelesi verecek.
Turkcell Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig'de bulunan kulüplerin 01.01.1990 (U20) ve daha sonraki tarihlerde doğmuş oyuncularıyla katılacağı A2 Ligi'nde yer alacak 36 takım, 4 gruba ayrıldı. Marmara, Ege, Güney ve Kuzey gruplarında mücadele edecek 9'ar takımın dört devreli lig usulüne göre oynayacağı maçlar sonucunda gruplarında ilk 2 sırayı alacak takımlar play-off'a kalacak. 4'er takımlı 2 grupta tek devreli lig usulüne göre oynanacak play-off'ta gruplarını lider tamamlayan 2 takım, "A2 Ligi Türkiye Finali'nde" karşı karşıya gelecek. Kulüpler, kadrolarında 01.01.1987 (U23) veya daha sonraki tarihte doğan, kaleciler dahil 3 kişi bulundurabileceği gibi en az 3 yıldır yasalara uygun olarak Türkiye'de yerleşik olan ve yaşı tutan yabancı futbolcular da kulüplerin kadrolarında yer alabilecek.
GRUPLAR
A2 Ligi'nin gruplarındaki takımlar şunlar: Marmara Grubu: Beşiktaş, Boluspor, Bursaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Fenerbahçe, Galatasaray, Kartalspor, Kasımpaşa, Kocaelispor. Ege Grubu: Altay, Ankaragücü, Antalyaspor, Bucaspor, Dardanelspor, Denizlispor, Eskişehirspor, Karşıyaka, Manisaspor. Kuzey Grubu: Ankaraspor, Çaykur Rizespor, Gençlerbirliği, Giresunspor, Hacettepe, Kardemir Karabükspor, Orduspor, Samsunspor, Trabzonspor. Güney Grubu: Adanaspor, Diyarbakırspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Gaziantepspor, Kayseri Erciyesspor, Kayserispor, Konyaspor, Mersin İdmanyurdu, Sivasspor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.