Kartal: Bu başarı herkese ait

Kartal: Bu başarı herkese ait

TFF 2.Lig 3.Klasman Grubunda bitime iki hafta kala 8li Play-Offları garantileyen temsilcimiz Şekerspor, Pazar günü kümede kalma hesapları yapan Etimesgut Şekerspor ile formalite maçına çıkacak.

Türk Telekom’u yenerek Bank Asya’nın kapısına dayanan yeşil-beyazlılar Etimesgut Şekerspor karşısına da galibiyet parolası ile çıkacak. Ligde her maça galibiyet parolası ile çıkan temsilcimiz Pazar günü kendi saha ve seyircisi önünde galibiyet arayacak. Yeşil-beyazlılarda kart cezalıları, Cem Baki, Emrehan, Şinasi ve Murat Etimesgut Şeker maçında forma giyemeyecek. Sakatlıkları devam eden, henüz forma giyebilecek durumda olmayan Kenan Başkan ve Ferhat Yayla’nın ligde kalan iki maçta riske edilmeyeceği, bu oyuncuların Play-Off maçlarında sahada olacağı bildirildi. Trabzon Karadenizspor ve Şanlıurfaspor ile birlikte 8’li Play-Offlara kalan yeşil-beyazlılar diğer rakiplerini beklemeye başladı. Grup birincilerinin yanı sıra yükselme grubundan gelecek 3 takımla da karşılaşacak yeşil-beyazlılar, Mersin İdmanyurdu’nun Bank Asya’ya direk yükselmesi halinde Tarsus, Tokat ve Çorum takımları ile karşılaşacak.

ŞEKER’İN DİRİLİŞİ MERSİN İDMANYURDU MAÇIYLA OLDU
Sezona Konya’nın yetiştirdiği değerli teknik adamlardan Yavuz İncedal ile başlayan, ancak 9.hafta Konya’da oynanan Maltepespor maçından sonra kan değişikliğine giderek takımın başına İsmail Kartal’ı getiren yeşil-beyazlıların, ligde kötü sonuçlar aldıktan sonra çıkışa geçeceğinin sinyallerini verdiği Mersin İdmanyurdu karşılaşması oldu. Yeşil-beyazlıları Play-Off’a taşıyarak tarihi bir başarıya imza atan Teknik Direktör İsmail Kartal, Şekerspor ile ilk 5 haftada galibiyet yüzü görmemişti. 11.haftada lisans işlemleri gerçekleşmediği için Türk Telekom maçını tribünden takip eden Kartal, sırasıyla Kırıkkale, Alibeyköyspor, İstanbulspor, Beykozspor maçlarında galibiyet yüzü görmemişti. Şekerspor bu maçlarda 10 puan kaybetmiş, hatta takımın sezon sonunda küme düşeceği söylentileri yayılmaya başlamıştı.
Ancak kademe grubunun bitimine 6 hafta kala oynanan Mersin İdmanyurdu maçı Şeker’in deyim yerindeyse dirilişi oldu. Mersin karşısına 14 puanla 10.sırada çıkan yeşil-beyazlılar bu karşılaşmadan sonra aldığı sonuçlarla kademe grubunu 27 puanla 4.sırada tamamlamayı başardı. Klasman grubunda Zeytinburnuspor’un 3 puan gerisinde giren temsilcimiz kısa zamanda aldığı sonuçlarla önce liderliği ele geçirdi, ardından Play-Off maçlarını garantiledi.
Yeşil-beyazlılar 4-4’lük Mersin maçından en son Türk Telekom ile oynanan karşılaşmaya kadar olan periyotta sadece 2 yenilgi aldı. Mersin maçı öncesi grupta 2 galibiyetle son sıraya demir atan temsilcimiz, geçen hafta Türk Telekom karşısında ligdeki 15.galibiyetini aldı.
Teknik Direktör İsmail Kartal, gruplarda aldıkları başarılı sonuçları play-off maçlarına taşıyarak, Bank Asya 1. Lig'e yükselmek istediklerini bildirdi. Sezon ortasında takımın başına geldiğini, takımı kendisinin oluşturmadığını buna rağmen önemli bir başarı kazandıklarını vurgulayan Kartal, şunları söyledi:
“Devre arasında takıma yeni oyuncular aldık. Bu oyuncularımız kısa zamanda uyum sağladılar ve üst üste başarılı sonuçlar aldık. Ligin bitimine iki hafta kala en yakın takipçimize 9 puan fark atarak play-off karşılaşmalarına kalmayı garantiledik. Bu başarımızda yönetiminden, oyuncusuna, teknik heyetten masörüne kadar herkesin önemli katkısı var. En büyük pay sahibi ise sahada mücadele eden futbolculara ait. Grupta aldığımız başarılı sonuçları play-off maçlarına taşıyarak, Bank Asya 1. Lig'e yükselmek istiyoruz. Aslında bizim bu yılki hedefimiz ilk kez yükseldiğimiz ligde kalıcı olmaktı. Ancak devre arasında yaptığımız transferlerle yeni oyuncuların uyumu sonucu elde edilen başarılar bizi bu noktaya getirdi ve hedefimizi bir yıl öne aldık. Play-off'a kalan 8 takım arasından Bank Asya 1. Lig'e çıkmak için elimizden gelen mücadeleyi göstereceğiz. İşimizin çok zor olduğunun bilincindeyiz. Tecrübeli çalıştırıcı, takım olarak uzun vadedeki hedeflerinin Turkcell Süper Lig'e yükselmek olduğunu ve bu amaç doğrultusunda çalışmaları sürdüreceklerini sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.