Karmaya Konya etiketi

Karmaya Konya etiketi

Ankara Bölge Karmasına Konya’dan 3 isim davet edildi. Davet edilen bu üç isimle birlikte futbola Konya’da başlayan iki isim daha kadroda yer aldı.

Ankara Bölge Karması, 26 Haziran - 5 Temmuz 2015 tarihlerinde İrlanda Cumhuriyeti'nde oynanacak UEFA Bölgeler Kupası Finalleri (UEFA Regions' Cup) için hazırlıklarını Riva'daki TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde sürdürüyor.

UEFA Bölgeler Kupası Finalleri A Grubu'nda mücadele edecek Ankara Bölge Karması'nın gruptaki rakipleri arasında Eastern Region (İrlanda Cumhuriyeti), Tuzla (Bosna Hersek) ve South Moravia (Çek Cumhuriyeti) bulunurken, B Grubu ise Dolnoslaski (Polonya), Eastern Region (Kuzey İrlanda), Württemberg (Almanya) ve Zagreb (Hırvatistan) takımlarından oluşuyor.

KONYA ETİKETİ

Ankara Bölge Karmasına  Konya’dan 3 isim davet edildi. Davet edilen bu üç isimle birlikte futbola Konya’da başlayan iki isim daha kadroda yer aldı. Kadroya Sarayönü Belediyespor’dan Mustafa Baştin, Hüsnü Sürücü Karapınar Belediyespor’dan ise Taner Ay davet edildi. Ay ve Sürücü defans bölgesinde  Mustafa Baştin ise orta sahada görev yapıyor.  Futbola Konya’da başlayan ve uzun süre Konya takımlarında forma giymiş Muhammet Ali Kızılkaya ve  Muzaffer İlhan da Ankara Bölge Karmasında mücadele edecek oyuncular arasında.

FUTBOLA KONYA’DA BAŞLADIK

Kızılkaya ve İlhan   UEFA Bölgeler Kupası Finalleri (UEFA Regions' Cup) ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu.  İki oyuncu da futbola Konya’da başladıklarını ve uzun süre Konya ekiplerinde forma giydikten sonra buralara geldiklerini söyledi.

Muhammet Ali Kızılkaya kedisine sorulan futbol geçmişi hakkındaki soruya  “Kırıkkalespor'da oynuyorum. 21 yaşındayım. Futbola 2003 yılında Konya'nın Karapınar Belediyespor takımında başladım. Orada beş sezon oynadım. Beş sezon sonra Konyaspor'la final maçı yapmıştık. Beni beğendiler ve transfer ettiler. Beş sezon da Konyaspor'da oynadım. Orada U16, U17'de forma giydim. U19'da Türkiye Şampiyonu oldum. U18'de Türkiye Finali'ne gittik. A2 şampiyonluğu yaşadık. Ondan sonra bazı sorunlar nedeniyle ayrılmak zorunda kaldım. Sonra BAL Ligi'ne dönüş yaptım” cevabını verdi.

BÜYÜK BİR TURNUVAYA GİDİYORUZ

Kızılkaya başarılı olmak istediklerini ifade ederek, “Büyük bir turnuvaya gidiyoruz. Hocamın da dediği gibi Nevşehir'den beri 9 maç yaptık ve hiç kaybetmedik. 9 maçı da kazandık. Bu takımın başarısı. Aramızdan birkaç kişi yukarı giderse bu genel bir başarı olur. Böylelikle kendimizi gösterme fırsatı da olacak. Bizim için daha hayırlı olacak inşallah” diye konuştu

TAKIMIMIZ ÇOK İYİ

Ankara Bölge Karmasında forma giyecek Konya etiketli bir başkan oyuncu  Muzaffer İlhan ise futbol geçmişi ve organizasyon hakkında şunları söyledi: “23 yaşındayım. Futbola Konya'da bir amatör kulüpte başladım. Orada dört sezon oynadıktan sonra Konyaspor'a transfer oldum. Beş sezon geçirdim. PAF Takım'da Muhammet'le birlikte şampiyonluk yaşadım. U18'de başarılarımız oldu. Sonra istediğimiz gibi gitmedi her şey. BAL Ligi serüvenimiz başladı. Orada da Konya Selçuklu Belediyespor'da oynadım. Sonra iki sezon Karaman Belediye'de oynadım. Bu sezon kaptan oldum. Sonra Regions Cup serüveni başladı. Mustafa hocam sağ olsun kadroda bizi de görmek istedi. Malta'da başarılı bir turnuva geçirdik. Şimdi bize buraların kapısı açıldı. Teşekkür etmek istiyorum herkese… İnşallah İrlanda'da da başarılı olmak istiyoruz. Takımımız çok iyi. Aile ortamımız var. İnşallah kupayla dönmek istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.