Karbon Elyaf Üretimine 'Öncelikli Yatırım' Teşviği

Karbon Elyaf Üretimine 'Öncelikli Yatırım' Teşviği

Sabit yatırım tutarı 1 milyar TL ve üzerinde olan 'öncelikli yatırımlar' için Vergi İndirimi Desteği’nin yatırıma katkı oranına 10 puan ilave edilmek suretiyle uygulanması yönünde düzenleme yapıldı. Bu arada karbon elyaf üretimine veya...

Sabit yatırım tutarı 1 milyar TL ve üzerinde olan 'öncelikli yatırımlar' için Vergi İndirimi Desteği’nin yatırıma katkı oranına 10 puan ilave edilmek suretiyle uygulanması yönünde düzenleme yapıldı. Bu arada karbon elyaf üretimine veya karbon elyaftan mamül kompozit malzeme üretimine yönelik yatırımlar da 'öncelikli yatırım' olarak tanımlandı ve yatırım yerine bakılmaksızın '5. Bölge'de geçerli olan bölgesel desteklerden yararlanması sağlandı.

Resmi Gazete’nin bugünkü nüshasında yayımlanarak yürürlüğe giren mevzuat değişikliği ile sabit yatırım tutarı belirli bir büyüklüğe ulaşan büyük yatırım projeleri için yatırımın başlangıç aşamasında ortaya çıkan yüksek maliyete devlet olarak katkı sağlanması ve bu katkının olumlu etkilerinin, yatırımın en kritik aşaması olan başlangıç aşamasında hissedilmesi ve öncelikli yatırımların özendirilmesi hedefleniyor.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ekonomik gelişmeler ve sektörün görüş ve talepleri doğrultusunda, Bakanlığımız, teşvik sisteminde ihtiyaç duyulan düzenlemeleri yapmaya devam edecek, teşvik sistemi sürekli güncellenen, yaşayan bir mevzuat olarak sürekli yeniden değerlendirilecektir.” ifadesini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.