Karateciler hayal kırıklığı yaşıyor

Karateciler hayal kırıklığı yaşıyor

Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Uluslararası Olimpiyat Komitesinin (IOC), karatenin 2016 Olimpiyatlarına dahil edilmesine ilişkin teklifi reddetmesi konusunda hayal kırıklığı yaşadıklarını belirterek, IOCnin seçici kurulundakiler, ragbi ve golf

Delihasan, IOC İcra Kurulu’nun 13 Ağustos’taki toplantısında, golf ve ragbinin 2016 Olimpiyatları’na dahil edilmesine ilişkin teklifin, Ekim ayında Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ta oylamaya sunulmasını kabul edip, beyzbol, softbol, squash ve tekerlekli sporların yanı sıra karateyi de reddetmesi konusunu değerlendirdi.

IOC İcra Kurulu’nun, karateyi reddederken, bu sporun dünyada ne kadar yaygın yapıldığını göz önüne almadan karar verdiğini savunan Delihasan, “Karate Milli Takımı olarak, geçen yıl Japonya’da 124 ülke arasında dünya şampiyonu olduk. Bu yıl da Avrupa şampiyonluğumuz var. Ragbi ve golf kaç ülkede, kaç sporcuyla yapılıyor? Basının yaptığı oylamada karate birinci, ragbi ikinci, golf de üçüncü sırada çıkmıştı. IOC kurulundakiler, ragbi ve golf oynuyorlarmış. Aralarında bir tane judocu varmış” dedi. Esat Delihasan, olimpiyat şansı için artık 2020 yılını bekleyeceklerini ifade ederek, “Karate, 2016 yılından sonra olimpiyatlara dahil edilmiş olsaydı, Türkiye’nin madalya sayısını artırırdık. Aslında bütün hazırlığımızı da yapmıştık bunun için. Sporcularımızı, geleceğe yönelik hazırlıyorduk. Tabii bundan sonrası için de hazırlamaya devam edeceğiz. Sporcularımızı hazır halde tutacağız. Olimpiyatlara dahil edildiğimiz zaman da ülkemize çok sayıda madalya kazandırmak için yarışacağız” diye konuştu.

Karateyi diğer sporlardan ayıran en büyük özelliğin, saygı ve disiplini gerektirmesi olduğuna dikkati çeken Delihasan, bu sporun, örf ve adetlerinde büyüklere saygıyı gözeten Türk toplumuna uygun bir dal olduğunu söyledi. Karatenin, aşırı hareketli ve yaramaz çocukların kendilerini düzeltmeleri açısından da ideal bir spor olduğunu belirten Delihasan, içine kapanık çocukların bu spora başladıktan sonra daha sosyal olduklarını, iletişim kurmakta daha başarılı olduklarını ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.