Karatay bisiklet yarışları sürüyor

Karatay bisiklet yarışları sürüyor

Karatay Belediyesi sporun ve sporcunun yanında olmaya devam ediyor. Karatay Belediyesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu Konya Bisiklet İl Temsilciliği ve Bisiklet Sporu Kalkındırma Derneğinin katkılarıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Karatay Düz Bisiklet Yarış

Geleneksel hale getirilen Ödüllü 2. Karatay Düz Bisiklet Yarışmaların ilk etabı geçen hafta Büyüksinan Pazar Yerinde geniş bir katılımla gerçekleştirilmişti. Yarışların bu haftaki etabı ise Karkent Pazar Market yanında düzenlendi. Düz Bisiklet Yarışlarına Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti Karatay İlçe Teşkilat Başkanı İsa Küçükkerniç, Belediye Meclis Üyeleri, Türkiye Bisiklet Federasyonu Konya Bisiklet İl Temsilcisi Tevfik Erdoğdu, Bisiklet Sporu Kalkındırma Derneği Başkanı Fatih Yılmaz, çok sayıda davetli ve bisiklet sporcusu katıldı.

Yarışmanın sonunda düzenlenen ödül töreninde konuşan Karatay Belediye Başkanı Mehmet hançerli, bisiklet sporunu kalkındırmak ve sevdirmek amacıyla Konya Bisiklet İl Temsilciliği ve Bisiklet Sporu Kalkındırma Derneği ile böyle bir organizasyonu ortaklaşa gerçekleştirdiklerini ifade etti. 2. Karatay Düz Bisiklet Yarışmalarının, üçüncüsünü Kar-Bel Sosyal Tesislerinde dördüncüsünü de Adalet Parkı’nda yapacaklarını söyleyen Başkan Hançerli, “Buradaki amacımız bisiklet yarışlarına girip bisiklet ödülünü kazanmak değil, bisiklet sporunu Karatay’da ve Konya’da yaygınlaştırmak olsun” dedi. Başkan Hançerli, yarışlara 7 den 70 e herkesin davetli olduğunu hatırlatarak tüm yaş grubundan vatandaşlarımızı spora teşvik etmek amacıyla düzenlenen bu yarışların beklenilenden fazla ilgi gördüğünü vurgularken, Spor ve Sporcuya verdikleri desteğin her fırsatta sürdüreceğini kaydetti.
Yarışmalarda ilk olarak Kulüpler Arası Bahar turnuvası düzenlendi, toplam 16 tur üzerinden puan usulüne göre yapılan yarışları Selçuklu Belediyesi sporcuları ilk üçe girerek başarıyla tamamladı. Yaklaşık 150’ye yakın sporcunun katıldığı düz bisiklet yarışlarında,  protokol üyelerinin de yarıştığı programda sırasıyla 0-7 yaş, 7-12 yaş ve 12 yaş üstü olmak üzere üç ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışmalar oldukça çekişmeli geçti.  Dereceye giren sporculara bisiklet ve futbol topu ödüllerini ise yarışlara katılan protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.