Karanlığı azimle aydınlattı

Karanlığı azimle aydınlattı

Doğuştan yüzde 98 görme engelli üniversite mezunu Yasin Öner, 8 ay önce başladığı judoda başarılarıyla adından sıkça söz ettirdi. kimsenin çalıştırmak istemediği Öner Türkiye şampiyonu oldu

Konya’da doğuştan yüzde 98 görme engelli Yasin Öner, başlangıçta kimsenin çalıştırmak istemediği judo sporunda Türkiye Şampiyonu olmayı başardı. Öner, yaptığı açıklamada, bir üniversitenin Kamu Yönetimi bölümünden mezun olduğunu belirtti. Gündüzleri sadece yüzde 2 oranında ışıkları seçebildiğini, geceleri ise hiç göremediğini anlatan Öner, buna rağmen eğitim hayatının ve yaşantısının hep başarılarla dolu olduğunu ifade etti. Öner, sporla tanışmasında kendi gibi görme engelli olan kardeşinin büyük etkisi olduğunu belirterek, “Spora önce halterde başladım. Halterde Türkiye şampiyonluğum var. Ancak ben ismimi judoyla daha iyi duyuracağıma inandım. Hedefim doğrultusunda beni çalıştırması için antrenör aramaya başladım” dedi.

KİMSE ÇALIŞTIRMAK İSTEMEDİ O MİLLİ OLDU
Görme engelli olduğu için kimsenin kendisini çalıştırmak istemediğini vurgulayan Öner, şunları kaydetti: “Beni çalıştıracak insanın çok sabırlı olması gerekiyor. Çünkü göremiyorum. Antrenörler benim yapamayacağımı ve üzüleceğimi söyleyerek, teklifimi hep geri çevirdi. Tam umutsuzluğa kapılmışken Murat İnan hocamın kapısını çaldım. Beni geri çevirmedi. Saatlerce hiç bıkmadan çalıştım. Görme engelli olmama rağmen kimseden stada gelip gidişimde yardım istemedim. Zaman zaman ağaca çarptığım, kaldırımdan düştüğüm oldu. Ancak ben başarılı olacağıma inanmıştım bir kere. Olumsuzluklar beni yıldırmadı.”
8 ay önce başladığı judoda başarılı olamayacağını düşünenleri azmi sayesinde yanılttığını, Türkiye Engelliler Judo Şampiyonası’nda birinci olduğunu anımsatan Öner, bu başarı üzerine Görme Engelliler Judo Milli Takımı’na çağrıldığını dile getirdi. Milli olarak katıldığı hazırlık maçlarında başarılara imza atmaya devam ettiğini belirten Öner, önümüzdeki yıllarda yapılacak olan Olimpiyatlar için devletin desteklediği sporcular arasına girdiğini bildirdi. Öner, Dünya Görme Engelliler Judo Şampiyonası’nda derece yapmak istediğini, milli takım formasıyla olimpiyatlarda derece yapacağına inandığını sözlerine ekledi.
GÖNÜLLÜ ANTRENÖR
Öner’in antrenörlüğünü gönüllü yapan Gençlik Spor İl Müdürlüğü Judo antrenörü Murat İnan da yıllardır judo ile uğraştığını, birçok sporcusunun Türkiye şampiyonalarında derece aldığını söyledi. Yaklaşık 8 ay önce çalıştırmaya başladığı Yasin’in çok azimli ve başarılı bir sporcu olduğunu vurgulayan İnan, “Yasin gerçekten çok farklı bir çocuk. Hisleri ve kulakları çok gelişmiş. Kendisi judoya yatkın. Çalışarak önce şampiyon, daha sonra milli oldu. Olimpiyatlarda devletin desteklediği sporcular arasında yer alıyor. Biz Yasin’in Türkiye’nin ismini çok iyi duyuracağına inanıyoruz” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.