Karaduman: Partiler hazine yardımlarını göndersin 

Karaduman: Partiler hazine yardımlarını göndersin 

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, seçim paralarının deprem bölgelerini aktarılmasını istedi

Karaduman, “Genel Seçimler ile 2024 yılı Mahalli İdareler Genel Seçimleri için siyasi partilere yapılacak olan Hazine yardımlarının afetin etkilerinin azaltılması ve ortadan kaldırılması amacıyla kullanılması yaraların sarılmasına bir nebze de olsa katkı sağlayacaktır” dedi.

10 İLDE 41 BİN BİNA YIKIK VE HASARLI

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Hazine ve Tabi Kaynaklar Bakanı Nureddin Nebati tarafından cevaplandırılması isteğiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği bir soru önergesinde, şu görüşleri dile getirdi: “Ülkemiz; 6 Şubat 2023 tarihinde 04.17'de meydana gelen Mw-7.7 büyüklüğündeki deprem ile 13.24'te meydana gelen Mw-7.6 büyüklüğündeki deprem sebebiyle ciddi bir afet yaşamaktadır. Bu ve sonrasında meydana gelen artçı depremler sebebiyle 10 ilimizde ciddi hasar meydana gelmiş, 31 bin 643 vatandaşımız vefat etmiş 80 bin 278 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yapmış olduğu incelemeler neticesinde bu 10 ilimizde 41 bin 791 binanın yıkık, acil yıkılacak veya ağır hasarlı olduğu tespit edilmiştir. Depremde sigorta kapsamındaki maliyetin 4 milyar doları aşacağı, alt ve üst yapının yeniden inşâsı ile afetzede vatandaşlarımızın kayıplarının telafi edilmesinin mali yükünün 20 ilâ 40 milyar dolar arasında olacağı tahmin edilmektedir. Böyle bir maliyet için başta kamu maliyesi olmak üzere birçok çalışmanın yapılması, ciddi bir bütçe hazırlığı yapılarak en kısa sürede afetin etkilerinin ortadan kaldırılmasına ihtiyaç vardır. 2023 yılı Milletvekili Genel Seçimler ile 2024 yılı Mahalli İdareler Genel Seçimleri için siyasi partilere yapılacak olan Hazine yardımlarının afetin etkilerinin azaltılması ve ortadan kaldırılması amacıyla kullanılması yaraların sarılmasına bir nebze de olsa katkı sağlayacaktır.  2023 ve 2024 yıllarında siyasi partilere verilecek Hazine yardımlarının afetin etkilerinin azaltılması ve ortadan kaldırılması amacıyla kullanımına yönelik afetzedelere aktarılması için neyi bekliyorsunuz?”

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.