Karaduman Gazetecilerin akreditasyon sorununu TBMM gündemine taşıdı

Karaduman Gazetecilerin akreditasyon sorununu TBMM gündemine taşıdı

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, gazetecilerin akreditasyon sorununu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başta olmak üzere 17 bakana sordu.

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, son yıllarda gazetecilerin yaşadığı akreditasyon sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM) gündemine taşıdı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başta olmak üzere 17 bakanlığın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Karaduman, gazetecilerin akreditasyon şartlarının özel bir hükmü olup olmadığını sordu.

“BİLGİ EDİNME HAKKININ İHLALİDİR”

Devletin gazetecilik mesleğini icra etme hakkını güvence altına alması gerektiğinin altını çizen Karaduman, gazetecilik mesleğin icrası için gerekli koşulların hazırlanması gerektiğine vurgu yaptı. Karaduman, “Kimi dönemlerde bazı televizyonlara, gazetelere veya gazetecilere akreditasyon uygulanmayarak gazetecilik mesleğinin icrası zorlaştırılmaktadır. Mesleğini yapan gazeteler, gazeteciler arasında ayrım yapılması ve çeşitli yollarla bu mesleğin engellenmesi en başta vatandaşın bilgi edinme hakkının ihlalidir. Bu anlamda akreditasyon edilmeme uygulamasının genişlediği ve bir sansür aracı haline getirildiği görülmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

“AKREDİTASYONU İPTAL EDİLEN GAZETECİ SAYISI KAÇ?”

Karaduman, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve 17 bakanın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: “Bakanlığınız döneminde başta şahsınızın programları olmak üzere bakanlığınızın programlarına davet edilmeyen veya bu programlara katılması engellenen medya kuruluşu var mıdır, varsa hangileridir, akreditasyonu iptal edilen gazeteci sayısı kaçtır, iptal edilme nedenleri nelerdir? Başta şahsınızın programları olmak üzere bakanlığınızın merkez teşkilatı ve bağlı kurum ve kuruluşlarının programlarına katılabilmeleri için basın mensuplarından daimî akreditasyonu için aranılan özel şartlar var mıdır, varsa nelerdir?”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.