Karabulut, yatırımcıları davet etti

Karabulut, yatırımcıları davet etti

Bozkır ilçesi, bölgesel teşvik sistemi ve IPARD destekleri kapsamında yatırımcılarını bekliyor. Bozkır Belediye Başkanı Nazif Karabulut, ilçenin sunduğu avantajları ve destekleri anlatarak yatırımcıları Bozkır’a davet etti.

Başkan Karabulut, "Bozkır ilçemiz, sunduğu doğal güzellikler ve stratejik konumuyla yatırım için büyük fırsatlar sunuyor. Bölgesel teşvik sistemi ve IPARD destekleri kapsamında sunulan imkanlar, yatırımcılarımız için ilçemizi cazibe merkezi yapmaktadır. Özellikle tarım, hayvancılık, küçük sanayi ve yenilenebilir enerji (GES, RES vb.) alanlarında yapacağınız yatırımlarda Bozkır lojistik avantajları yönünden stratejik bir merkezde bulunmaktadır. Ayrıca, ilçemizdeki altyapı ve iş gücü olanakları, yatırımlarınızın başarılı bir şekilde hayata geçmesini sağlayacaktır. Bozkır ilçesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın bölgesel teşviklerinden faydalanan bölgeler arasında yer almaktadır. Türkiye'nin yatırım teşvik sisteminde, iller çeşitli bölgelere ayrılarak farklı teşvik seviyelerinde desteklenmektedir. Bu bağlamda Bozkır, 3. bölge teşviklerinden faydalanmaktadır. Öncelikli Yatırım Konularında olması durumunda 5. Bölge teşviklerinden faydalanmaktadır. Bu teşvikler arasında KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği ve faiz desteği sağlanmaktadır. Bölgesel teşvikler yatırım konularına göre değişmekte olup bir alt bölge desteklerinden de faydalanabilme olanağı bulunmaktadır” dedi.

IPARD destekleri kapsamında tarım ve kırsal kalkınma projeleri için hibe ve kredi imkanları sunulduğunu dile getiren Karabulut, “IPARD destekleri ile proje tutarının yüzde 60 – yüzde 70’e kadar hibe sağlanmakta olup döngüsel ekonomi, yenilenebilir enerji ve atık yönetimi yatırımı yapan başvuru sahiplerine ek yüzde 10 hibe desteği verilmektedir. Bu desteklerin üst limiti projeye göre değişiklik göstermektedir. Örneğin, tarımsal işletmelerin kurulumu ve modernizasyonu için sağlanan desteklerde üst limit 30 bin Euro ve en fazla 1 milyon 250 bin Euro'ya kadar çıkabilmektedir. Gelin, Bozkır'ın sunduğu fırsatları birlikte değerlendirelim ve doğrudan yatırım ve istihdam yoluyla geleceğe daha güçlü adımlarla ilerleyelim” diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.