Karabıyık: Voleybola 4 yabancı hayal!

Karabıyık: Voleybola 4 yabancı hayal!

Voleybolda sürprizle biten sezonun ardından gözler, yeni döneme çevrildi.

Bu yeni sezon öncesi bazı kulüplerin, yabancı oyuncu sınırının 3’ten 4’e çekilmesi yönünde talepleri var. Ancak bu taleplere, Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık’tan cevap geldi: “Ben olduğum sürece asla böyle bir karar alınmayacak” dedi. Sıkıntıların olmadığı, baş ağrıtmayan bir sezon geçirdiklerine dikkat çeken Erol Ünal Karabıyık, “Hakem hataları konusunda biraz tepki geldi. Ancak sonucu değiştirecek bir hakem hatası yaşamadık. Bir maçta minimum 600 pozisyon oluyor. Bunda da hakemler 5-6 yanlış karar vermiş olabilir. O da yüzde 1 demek. Oysa sporcular yüzde 50 ile oynadığında başarılı olduklarını söylüyoruz” dedi.

Yeni sezon için statüde bir değişiklik yapılıp yapılmayacağını yönetimde daha konuşmadıklarını da ifade eden Başkan Karabıyık, şunları söyledi: “Dört yabancı isteğini yazılı değil ama sözlü ileten bazı kulüplerimiz oldu. Biz bırakın dört yabancıyı, üç yıl içinde 3 yabancının ikiye düşürülmesi için bir proje hazırlıyoruz. Sahada üç yabancı oynarken, 3 de bizim çocuklarımız var. Yani toplam 36 Türk oyuncu görev alabiliyor. Dört olduğunu düşünün. Rakam 24’e düşecek. Milli takımlarımızı peki ne yapacağız?”
Yoğun maç trafiği, organizasyonlar ve turnuvalar, milli takımlarda yeni yapılanmayı gündeme getirdi. A Milli bazında üç ayrı takım oluşturulacak. Önemine göre, turnuvalara veya şampiyonalara farklı ekipler gidecek. Bu yeni yapılanmanın zorunlu haline geldiğini vurgulayan Federasyon Başkanı Erol Ünal Karabıyık, Akdeniz ve Üniversite Oyunları ile dünya şampiyonası eleme grubu maçlarının neredeyse çakıştığını, önlem almaları gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.