Kamu Borçları Brezilya Hükümetini Zora Sokabilir

Kamu Borçları Brezilya Hükümetini Zora Sokabilir

Brezilya’da yargıda biriken kamu borçları 1 trilyon Real’e (450 milyar dolar) yaklaştı. Son bir yıl içinde devlete karşı açılan davalarda alacaklıların kazandığı bu yüksek meblağın, hükümeti zor duruma sokacağı ifade ediliyor.Devlet...

Brezilya’da yargıda biriken kamu borçları 1 trilyon Real’e (450 milyar dolar) yaklaştı. Son bir yıl içinde devlete karşı açılan davalarda alacaklıların kazandığı bu yüksek meblağın, hükümeti zor duruma sokacağı ifade ediliyor.

Devlet Bütçe Planlama Komisyonu'nun verilerine göre hazırlanan raporda, bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 31 artış gösterdi. Hükümet, 2015 bütçe hazırlıkları kapsamında ‘riskli’ bulunan bu borçlara çözüm arıyor.

Ülkenin önemli medya kuruluşlarından Estado de S. Paulo gazetesine dayandırılan haberde, bu borçların halka ek vergi yükü getirmeden temizlenmesi için acil önlemler alınması gerektiği belirtildi. Aksi halde ülkenin 90’lı yıllarda yaşadığı iç borç krizine geri dönebileceği iddia ediliyor.

Borçların çoğu, federal yönetim tarafından devlet bütçesinden belediyelere tahsis edilen, ancak yıl içinde ödemesi yapılamayan yardımlardan oluşuyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.