Kamerun, Nijerya Sınırına Asker Yığıyor

Kamerun, Nijerya Sınırına Asker Yığıyor

Kamerun, artan Boko Haram tehlikesine karşı Nijerya sınırına yaklaşık bin asker takviyesi yaptı. Kamerun Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, birliğin keşif amaçlı olarak gönderildiğini ve gerekli durumlarda silah kullanacağı...

Kamerun, artan Boko Haram tehlikesine karşı Nijerya sınırına yaklaşık bin asker takviyesi yaptı. Kamerun Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, birliğin keşif amaçlı olarak gönderildiğini ve gerekli durumlarda silah kullanacağı bildirildi.

Kamerun ordusunda Yarbay Didier Badjeck basına yaptığı açıklamada, “Hızlı Müdahale Tugayı’mız (BIR) hafta başında başkent Yaounde’den ayrıldılar. Askerlerimizden önce yeni nesil zırhlı araçlar bölgeye gönderildi. Misyonumuz saldırılara karşı koyacak her türlü imkana sahip.” dedi.

Boko Haram'ın sadece bu ay Kamerun sınırındaki Gambaru kasabasına düzenlediği saldırılarda 400’e yakın sivil hayatını kaybetti. Örgüt, geçen ay Borno Eyaleti'ne bağlı Chibok bölgesinde 200'den fazla kız öğrencinin kaçırırak dünya gündemine oturmasından bu yana 500’den fazla insan öldürdü.

Kamerun hükümeti bölgede Boko Haram’a karşı ortak operasyon yapan bölgesel birliğe de Mart ayında 700 asker göndermişti. Boko Haram’ın Kuzey Kamerun içlerine de operasyon düzenlemesi Yaounde’yi harekete geçirdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.