Kamanlı: Yazık oldu

Kamanlı: Yazık oldu

Beko Basketbol Ligine veda eden Selçuk Üniversitesinde üzüntü hakim. Basketbol Şube Sorumlusu Mehmet Kamanlı, Üniversiteye yazık olduğunu ve tüm camiadan özür dilediklerini söyledi

Konya’ya yıllar sonra yeniden basketbol heyecanı yaşatan Selçuk Üniversitespor’un küme düşmesi camiaya şok etkisi yaşattı. Lige play-off hedefiyle başlayan ve iç saha maçlarında muhteşem taraftarının desteğiyle maçlara çıkan Üniversitespor’da ligin son haftalarındaki önlenemez düşüş Darüşşafaka karşısında da durdurulamadı ve son 5 maçını kaybeden Üniversitespor, beklenmedik bir şekilde ligden düşen ikinci takım olarak tüm Konya’yı üzdü. 
Son iki sezonda Mutlu Akü’nün sponsorluğunda ligde mücadele veren ancak ekonomik krizi bir türlü aşamayan sarı-mavililerde bundan sonrası ise tam bir muamma. Sezon başında maddi imkansızlık nedeniyle ligden çekilmenin eşiğinden dönen, ancak kısıtlı imkanlarla lige devam kararı alan Üniversitespor camiası son haftaların dışında çokta başarısız bir sezon geçirmemesine karşın üst üste gelen şok yenilgiler neticesinde 3 sezondur mücadele ettiği Beko Basketbol Ligine veda etti.
Mutlu Akü Selçuk Üniversitespor Basketbol Şube Sorumlusu Mehmet Kamanlı, bu saatten sonra konuşmanın çokta anlamlı olmayacağını ve büyük bir üzüntü yaşadıklarını belirterek, “Üniversitemize yazık oldu. Tesislerimizle, muhteşem seyircimizle bu lige renk katan bir ekiptik. Tüm şehirden özür diliyoruz. Son 5 maçımızdan birini kazanmış olsaydık ligde kalacaktık. Ancak bizim için kopma noktası 10 sayı farkla kaybettiğimiz Aliağa maçı oldu. Bu işi son haftaya bırakmamalıydık. Bundan sonrası için henüz net bir şey yok. Benim şahsi görüşüm bu takımın 2. Lig’de olsa mücadelesine devam etmesi” dedi.
PLAY-OFF EŞLEŞMELERİ BELLİ OLDU
Beko Basketbol Ligi’nde normal sezon geçtiğimiz hafta sonu oynanan karşılaşmalarla tamamlanırken, Play-Off eşleşmeleri ve düşen takımlar belli oldu. Kepez Belediyesi, 20 sayı geriden gelip 7 sayı önde bitirdiği karşılaşma sonrası ligde kalmayı başardı. Beko Basketbol Ligi normal sezonu dün oynanan karşılaşmalarla sona erdi. Play-Off eşleşmeleri ve ligden düşen takımlar da karşılaşmalar sonucu belli oldu. Ligde oynanan son hafta karşılaşmalarından sonra Efes, Türk Telekom, Fenerbahçe Ülker, Galatasaray Cafe Crown, Beşiktaş Cola Turka, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Darüşafaka Cooper Tires takımları Play-Off’a hak kazanan takımlar oldu. Daha önce ligden düşmesi kesinleşen Casa TED Ankara Kolejliler ile birlikte dün Darüşşafaka Cooper Tires takımına 82-74 mağlup olan Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi de ligden düşen ikinci takım oldu. Kepez Belediyesi, Oyak Renault deplasmanında 20 sayı geriden gelip 7 sayı önde bitirdiği karşılaşma sonrası ligde kalmayı başardı.
Beko Basketbol Ligi play-off serileri, gelecek hafta içinde belirlenen bir tarihte başlayacak. Haftalar önce ligden düşmesi kesinleşen Casa TED Kolejliler ile birlikte bugün Darüşşafaka Cooper Tires’e 82-74 yenilen Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi de ligden düşen ikinci takım oldu. Bugün yapılan karşılaşmalardan sonra play-off eşleşmeleri şöyle oluştu: Efes–Darüşşafaka Cooper Tires (1-0) Türk Telekomspor–Mersin Büyükşehir Belediyesi (1-0) Fenerbahçe Ülker–Antalya Büyükşehir Belediyesi (1-0) Galatasaray Cafe Crown–Beşiktaş Cola Turka (0-0)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.