Kamanlı: Ligde kalırız

Kamanlı: Ligde kalırız

Fenerbahçe mağlubiyetinin ardından toparlanmaya çalışan Üniversite, Aliağamaçını kazanmak istiyor. Başkan Yardımcısı Kamanlı, Ligde kalacaklarını söyledi

Beko Basketbol Ligi’nde 27.haftada Fenerbahçe Ülker’e farklı mağlup olan temsilcimiz Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi bu maçı unutarak gözünü Aliağa Petkim karşılaşmasına çevirdi. Ligde iki haftadır kazanamayan sarı-mavililer, hafta sonu konuk olacağı Aliağa Petkim’i mağlup etmesi halinde ligde kalmayı garantileyecek. Fenerbahçe mağlubiyetini unutarak gözünü Aliağa’ya diken oyuncuların Antrenör Cengiz Karadağ ve yönetime galibiyet sözü verdikleri öğrenildi. Beşiktaş Cola Turka maçından önce ligde 4 maçlık bir seri yakalayan sarı-mavililer bu avantajını Aliağa karşısında sürdürmeyi planlıyor. Lige Play-Off hedefi ile başlayan ancak daha sonra mali krize girerek oyuncularının parasını ödeyemeyen Aliağa Petkim’den geçtiğimiz günlerde Antrenör Mete Babaoğlu ayrılmıştı.

Aliağa Petkim hazırlıklarına başlayan temsilcimizde, dedesinin ölümü nedeniyle Nijerya’ya giden ve Fenerbahçe Ülker karşılaşmasında forma giyemeyen Ekene Ibekwe de takımla birlikte çalışmalara başladı. Üniversitespor Basketbol Şube Sorumlusu ve Başkan Yardımcısı Mehmet Kamanlı, farklı Fenerbahçe mağlubiyeti için seyirciden özür diledi. Kamanlı, “Aliağa’yı yenerek ligde kalacağız” dedi. Oyuncularının kafasında ligden düşmek gibi bir korku olmadığını vurgulayan Kamanlı, şunları söyledi:
Biz başından beri ligden düşeceğimize inanmadık. İki haftadır mağlup olduk, bu moralimizi bozdu. Özellikle Fenerbahçe mağlubiyeti için seyircilerimizden oyuncularımız adına özür dilerim. Onların desteğine yakışmayan bir mücadele ortaya koyduk ve maçı kaybettik. Ancak şu da unutulmamalı bizim rakibimiz Fenerbahçe Ülker değil. Fenerbahçe’nin yaptığı savunmayı aşmamız kolay olmadı. Kalan 3 maçtan birini almamız halinde ligde kalmak istiyoruz. Aliağa maçına çok önem veriyoruz. Bu maçta bir kaza yaşamamak için oyuncularımız ciddi çalışıyorlar. Aliağa maçından sonra matematiksel olarak ligde kaldığımızı ilan etmek istiyoruz”
EFES, LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ
Beko Basketbol Ligi'nde 27. hafta maçları tamamlanırken, Efes, bu haftayı da ilk sırada bitirdi. Efes deplasmanda Darüşşafaka Cooper Tires'ı 92-78 yenerek puanını 52'ye çıkardı ve bu haftayı da liderlik koltuğunda geçti.Lig ikincisi Türk Telekom ise bu haftayı da yenilgiyle tamamladı. Geçtiğimiz hafta Darüşşafaka Cooper Tires'a yenilen başkent ekibi, deplasmanda Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne 84-79'luk skorla mağlup oldu ve 7. yenilgisiyle tanıştı. Türk Telekom, bu yenilgiye rağmen 46 puan ve averajla ikinci sıradaki yerini korudu. Fenerbahçe Ülker de deplasmanda Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi'ni 97-53 yenerek 19. galibiyetini elde etti. Sarı-lacivertliler, 27. haftayı 46 puan ve averajla 3. sırada tamamladı. Galatasaray Cafe Crown ile Beşiktaş Cola Turka arasındaki derbi maçtan ise mutlu ayrılan taraf sarı-kırmızılılar oldu. Rakibini 111-94 yenen Galatasaray Cafe Crown, haftayı 46 puan ve averajla 4. sırada geçti. Ligde alınan sonuçlar, gelecek haftanın programı ve puan durumu şöyle: Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi-Fenerbahçe Ülker: 53-97Darüşşafaka Cooper Tires-Efes Pilsen: 78-92,Antalya Büyükşehir Belediyesi-Türk Telekom: 84-79, Pınar Karşıyaka-Mersin Büyükşehir Belediyesi: 74-82,Galatasaray Cafe Crown-Beşiktaş Cola Turka: 111-94,Casa TED Ankara Kolejliler-Kepez Belediyesi: 91-80 Banvit-Aliağa Petkim: 79-70, Erdemirspor-OYAK Renault: 79-77
DERBİ NEFESLERİ KESECEK
Ligde bu hafta ise Fenerbahçe Ülker-Galatasaray Cafe Crown, Beşiktaş Cola Turka-Erdemirspor, OYAK Renault-Pınar Karşıyaka, Mersin Büyükşehir Belediyesi-Casa TED Ankara Kolejliler, Aliağa Petkim-Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi, Türk Telekom-Banvit, Kepez Belediyesi-Efes ve Darüşşafaka Cooper Tires-Antalya Büyükşehir Belediyesi karşılaşmaları yapılacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.