Kamalak: Yüzde 15'in altında oy almayız

Kamalak: Yüzde 15'in altında oy almayız

Mustafa Kamalak, 7 Haziran seçimlerinde yüzde 15'in üzerinde oy alacaklarını düşündüğünü söyleyerek, AK Parti'den kendilerine oy geleceğini ifade etti.

Mustafa Kamalak, 7 Haziran seçimlerinde yüzde 15'in üzerinde oy alacaklarını düşündüğünü söyleyerek, AK Parti'den kendilerine oy geleceğini ifade etti. Kamalak, seçim meydanlarında yaşananların ülke adına çok üzücü olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinde Kur'an'la seçim meydanında olmasına ise, "kati surette tasvip etmiyorum, Müslüman'ın İslam'la oynama özgürlüğü olamaz" dedi.

NESRİN YILMAZ İNTERNETHABER-ANKARA

Diyanet İşleri Başkanı'nın hediye edilen araba konusunda sessiz kalmasını edeple yorumlayan Kamalak, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın siyasete malzeme edilmesini doğru bulmadığını söyledi.

Seçimlere 11 gün kaldı, hem sizin için hem Türkiye için nasıl bir seçim süreci yaşanıyor?

ÜLKEM ADINA ÇOK ÜZÜCÜ

MUSTAFA KAMALAK: Seçim süreci özellikle Meclis'teki partiler bakımından ülkem namına çok üzücü. Kavga, polemik, hakaret, aşağılama, yalancılık, sahtekarlık, bu tür şeyler Milli Görüşün üslubuna uymuyor, bu durum, milli görüş açısından üzücü olarak karşıladığımız bir durumdur. Türkiye, bu kadar basitleşmemeli, iktidar ve muhalefet bu kadar kırıcı olmamalı.

BÜTÜN PARTİLERİN PROJELERİ BİZDEN ÇALINTI

Aşağı yukarı bir aydan beri seçim meydanlarındayız, Sayın Davutoğlu konuşuyor ama bu ülkenin geleceği ile ilgili ne söylüyor. Sayın Davutoğlu, ana muhalefet partisine hakaret etmekten, Devlet Bahçeli'ye çatmaktan, Selahattin Demirtaş'a hakaret etmekten başka bir şey söylüyor mu. Öbürlerine bakıyoruz, onların yine plan projeleri var gibi görünüyor ama onların bütün projeleri de bizden çalıntı. CHP'ninki de, MHP'ninki de, bazı kavramlar dışında HDP'ninki de öyle...

İKTİDAR OLMAYI HEDEFLEYEN TEK PARTİ BİZİZ

Asıl itibariyle, ana gövdeyi teşkil edecek olan, ülkenin geleceğine yön verecek olan iktidar olma düşüncesini taşıyan partilerdir. İktidar olma düşüncesini taşıyan tek parti biziz. Biz, planla, proğramla, son derece seçkin bir kadroyla geliyoruz ve Allah'ın izniyle de geleceğiz.

EŞKIYA DÖRT DEFA YOLUMUZU KESTİ

1969'dan bu yana dört defa eşkıya yolumuzu kesti, harami hakkımızı gasp etti. Yolumuzun kesilmesi başarısız olduğumuz için değil. Zaten, tüccar züğürtse eşkıya niye yolunu kessin ki. Biz gerçekten, güçlü, zengin bir kervan durumundaydık, gittikçe de güçleniyorduk, baktılar ki, normal hakla, hukukla, demokratik yollarla bizi durdurmaları mümkün değil, hep darbe dönemlerinde zorbalıkla yolumuzu kestiler. Sağlıklı bir insana birkaç tane tekme vurulacak olursa, morali de bozulur, bedensel olarak da sendelemesine yol açılır. Bu dava bizim şahsi davamız değil, bizim milletimizin davasıdır, duramayız, olaylara seyirci kalamayız.

-Sizin tabirinizle, bu tekmeler, tokatlar sizi güçlendirdi mi, yeniden ayağa kalkmanıza mı vesile oldu?

BARAJ PROBLEMİMİZ YOK

MUSTAFA KAMALAK: Yarının ne olacağını bilen sadece Cenab-ı Allah'tır, Allah ayağımızı kaydırmasın. Biz bu seçimden Saadet Partisi olarak güçlenerek çıkacağız, baraj problemimizin olmadığını düşünüyoruz. Yapılan anketler bunu kesin olarak ortaya koyuyor.

-En son yaptırdığınız anket sonucu kaçtı, barajı geçtiniz mi?

EN SON ARALIK AYINDA ANKET YAPTIRDIK

MUSTAFA KAMALAK: Bir anket 40-50 bin liraya mal oluyor. Biz en son aralık ayında bir anket yaptırmıştık. Biz hazineden yardım almıyoruz, bizim gelir kaynağımız insanlarımızdır, gönüldaşlarımızdır. Şöyle bir söz var; "zenginimiz bedel öder, askerimiz fakirdendir." Zenginlerimiz servetlerine servet katabilmek için AK Parti'nin yanında yer aldı, geriye kalanlar, kesesi zengin olmasa da gönlü zengin olan inançlı insanlardır. Onlardan topladığımız, SMS yoluyla temin ettiğimiz ve gönüldaşlarımızdan gelen takviyelerle seçim kampanyamızı sürdürüyoruz. Dediğim gibi bir anket yaptırmak çok büyük paralara mal oluyor ve bu para bizim için çok büyük bir para.

En son, Metropoll şirketine yaptırdığımız araştırmada seçmene, "Saadet Partisi çatısı altında BBP ile yapılacak olan ittifaka oy verir misiniz" diye sorduk. Evet diyenlerin oranı yüzde 17,9'du. İkinci olarak, "Bu kararınız kesin mi" diye soruldu. "Evet, kesin" diyenlerin oranı yüzde 8.1'di.

-Peki o yüzde 8.1 son yapılan anketlerdeki son duruma yansıdı mı?

YÜZDE 15'İN ALTINDA OY ALMAYIZ

MUSTAFA KAMALAK: Bizden sonra BBP yine aynı araştırma şirketine bir anket yaptırdı, o sırada yaşanan ekonomik gelişmeler iktidarın aleyhine, muhalefetin ve bizim lehimizeydi. Mart ayında yapılan bu araştırmada oy oranımız yüzde 11 civarındaydı. Geçen hafta içerisinde Abbas Güçlü'nün Genç Bakış proğramı vardı, orada Abbas Güçlü oy oranımızın yüzde 14 olduğunu söyledi. Orada Güçlü'nün iki önemli cümlesi var, biri şu; "Seçmenin yüzde 62'si bu ittifaktan henüz haberdar değildir, haberdar olanlar içindeki oy oranı yüzde 14" ikincisi; "potansiyeli en yüksek olan parti Saadet Partisidir" diyor. Çünkü diğer partilere oy vermiş olan bütün seçmenlerin ikinci tercihi Saadet Partisi'dir.

-Sizin oy oranınızla ilgili tahmininiz nedir?

MUSTAFA KAMALAK: Yüzde 15'in altında olacağımızı sanmıyorum.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum