Gurbetçilere güzel haber! Kişi başı 5 bin Euro destek verilecek

Gurbetçilere güzel haber! Kişi başı 5 bin Euro destek verilecek

Türkiye'de gurbetçilerle ilgili haberler çok konuşuluyor. Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa ve Avusturya gibi Avrupa ülkelerinde yaşayan gurbetçilere güzel haber verildi. Kişi başı 5 bin Euro destek verilecek. Söz konusu desteğin tüm detayları belli oldu

Türkiye'de yaşayan vatandaş gurbetçilerle ilgili haberleri merak ediyor. Son yıllarda döviz kurlarının Türk Lirası karşısında aşırı değer kazanmasıyla gurbetçilere tepki gösterenlerin sayısı arttı. Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa ve Avusturya gibi Avrupa ülkelerinde yaşayan gurbetçilere güzel haber verildi.

kaya.webp

Avrupa'da son yıllarda alım gücü kısmen düştü. Bu durum karşısında gurbetçileri memnu edecek bir uygulamanın hayata geçirilme ihtimali konuşuluyor. Kişi başı 5 bin Euro'luk desteğin ayrıntıları belli oldu. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, gurbetçilerin menfaatine olan bir uygulamayı gündeme getirdi.

gurbet-33.jpg

Avrupa'daki Türk vatandaşlarının tekrar Türk vatandaşlık hakkını kazanmasının önemli olduğunu ifade eden Kaya, gurbetçi vatandaşların bazı sebepler nedeniyle Türk vatandaşlığından vazgeçtiğini belirtti.

gurbet.jpg

Kaya, “Türk vatandaşlığını tekrar kazanan vatandaşlarımız askerlik konusu ile tekrar karşılaşacaklar. Şu anda orada bulunan yeni nesil gençler 6 bin Euro’yu bulan bedelli askerlik ücretini uygun bulmuyorlar. Bizim teklifimiz şudur; burada biz 6 bin Euro olan bedeli tek seferlik olarak 1000 Euro’ya düşürelim. Çifte vatandaşlık hakkı getirilirse vatandaşlarımız Türkiye’de oy kullanma ve siyasete girme kazanımı elde edecekler. Bu bin Euro ile birlikte onlar hizmetlerini yerine getirecek. Bununla beraber Türkiye, milyarlarca liralık kazanım elde edecek” ifadelerini kullandı.

gurbet-333.webp

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya'nın önerisi kabul edilirse gurbetçilere kişi başı 5 bin Euro destek verilmiş olacak. On binlerce gurbetçi genç 5 bin Euro indirimle bedelli askerlik yapabilecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
141 Yorum