"Kalmaegi" Tayfunu Tayvan’a Rekor Sıcaklıkları Getirdi

"Kalmaegi" Tayfunu Tayvan’a Rekor Sıcaklıkları Getirdi

Tayvan son yılların en sıcak günlerini yaşıyor. Adanın farklı illerinde yaşanan rekor sıcaklıkların "Kalmeagi" tayfunundan kaynaklandığı açıklandı. Yazı geride bırakırken özellikle son günlerde Uzakdoğu doğal felaketlerle karşı...

Tayvan son yılların en sıcak günlerini yaşıyor. Adanın farklı illerinde yaşanan rekor sıcaklıkların "Kalmeagi" tayfunundan kaynaklandığı açıklandı.

Yazı geride bırakırken özellikle son günlerde Uzakdoğu doğal felaketlerle karşı karşıya. "Kalmaegi" tayfunu Filipinler’den sonra Hong Kong ve Çin’i etkisi altına aldı. Uzakdoğu’da bir ada ülkesi olan Tayvan’a ise rekor sıcaklıkları getirdi. Başkent Taipei’de bugün 37,8 derece ile yılın en sıcak günü yaşandı. Yilan ve Taichung şehirleri, Penghu ve Kinmen adaları 34 dereceyi gördü. Önceki gün adanın güneyinde bulunan Kaohsihung şehrinde ise 37,6 derece ile son 82 yılın en yüksek sıcaklık değeri kaydedildi. Öte yandan sıcaklıklardan dolayı yurt genelinde can kaybına dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

Tayvan’da yaşanan rekor sıcaklıkların "Kalmaegi" tayfununun Pasifik’ten getirdiği ılık ve kuru rüzgarlardan kaynaklandığı belirtiliyor. Tayfun; Vietnam’ın kuzeyinde, Çin’in güneyindeki Guangxi’de ve Hong Kong’ta etkili olmaya devam ediyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.