Kaldığımız yerden devam

Kaldığımız yerden devam

Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa, Çeltik'te yaptığı konuşmada, “500 trilyonluk hizmet, sıfır borç. Böyle icraatlarda bulunduk. 30 Mart'ta kaldığımız yerden devam edeceğiz. Konya'yı birlikte zenginleştireceğiz” dedi

Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa, seçim çalışmaları kapsamında Çeltik'i ziyaret etti. Beraberindeki heyet ile birlikte belde ve köyleri ziyaret eden Mustafa Özkafa, burada yaptığı konuşmada, Konya'yı dünyanın parlayan yıldızı yapmak için 1989 yılında yola çıktıklarını belirterek, “Halk bize yetki verdi. Konya'yı hizmetle donattık. Kurduğumuz 3 asfalt fabrikasıyla cadde ve sokakları pırıl pırıl yaptık. Şu an TOKİ dar gelirliyi 100-130 bine ev sahibi yapıyor. Biz ise 30-50 bine ev sahibi yaptık. Bunu sadece Milli Görüş yaptı. İşsizliği önlemek için Ankara Yolu üzerinde sanayi tesisleri kurduk, tatlı su çeşmelerini kazandırdık. 4 hastane ve 40 sağlık ocağı inşa ettik. Dönemin en mükemmel yatırımlarını yaptık” dedi.

BÖYLE YÖNETİM OLMAZ

Belediye'nin yanlış yönetimle borç batağına sokulduğunu belirten Özkafa Konuşmasının devamında şunları söyledi: “42 katlı Selçuklu gökdelenini bir yılda inşa ettik. Belediyemize yılda 7-8 trilyon gelir sağlayan bu eser 30 trilyona satıldı. Saadet yapıyor, iktidar elden çıkarıyor. Şimdi satacak yer de kalmadı suya, ulaşıma, emlak vergilerine fahiş zamlar yapılıyor. Böyle yönetim mi olur. Biz 2004 yılında şu afişleri astık, '500 trilyonluk hizmet, sıfır borç.' Böyle icraatlarda bulunduk. 30 Mart'ta kaldığımız yerden devam edeceğiz. Konya'yı birlikte zenginleştireceğiz. 30 Mart zaferi mübarek olsun.”

ÜRETİM OLMAZSA FAİZCİ KAZANIR

Devlet imkanlarının üretimden çok, tüketime yönelik yerlere harcandığını ifade eden Mustafa Özkafa, konuşmasını şöyle sürdürdü: “1970'li yıllarda fabrika nedir bilinmezdi. Merhum Erbakan Hoca Konya'nın ortasında 100 bin motor, 50 bin traktör üreten fabrika yaptı. Fabrika yapılmadığı gibi Eti Alüminyum, Medaş ve Tümosan satıldı. Bizler fabrika yaptık, onlar sattı. Partimiz Yaşanabilir bir Türkiye sevdasıyla yola çıktı. 1996'ya geldiğimizde Hocamız çalışanlarına 1 yılda yüzde 100 maaş zammı yaptı. Bugünkü iktidar 12. yılında. Yılbaşında 3+3 zam yapıldı çalışanlara. Hükümetin mecali ancak buna yetiyor. Çalışan ve tüccar yanlış yönetimler nedeniyle istediğini almıyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerini aldık. 1923'ten 2002 yılına kadar bütün hükümetler 243 milyar dolar dış ticaret açığı verdi. Türkiye, 2002'den 2013 sonuna kadar, 11 senede ise 685 milyar dolar dış ticaret açığı vermiş. Hükümetler demek ki Batı tarafından bunun için destekleniyor. IMF'ye borcumuz bitti diye açıklama yapıyorlar. Ancak gerçek öyle değil. IMF'ye borç bitti, ama küresel güçlere olan borç 3 kat arttı. Son 10 yılda ödediğimiz faiz 60 milyardır. Saadet önce yerelde, ardından genel seçimlerde iktidara gelecek. Bu faizin önüne geçeceğiz.” Mustafa Özkafa Çeltik'teki seçim gezilerinin ardından Yunak ilçesine hareket etti.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.