Kadro belirleniyor

Kadro belirleniyor

Anadolu Selçukluspor, Konyaspordan 4 ismi kadrosuna kattı. Rıfat Erdem, Ali Kireş, Abdullah Çoban, Abdulkerim Kılıç yeni sezonda 2. ligde mücadele eden yeşil-beyazlıların formasını terletecek

Teknik ekibini belirleyen Anadolu Selçukluspor, kadro kurma çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 3 kaleci ve 21 futbolcu olmak üzere toplam 24 kişilik bir kadro oluşturmanın hesaplarını yapan yeşil-beyazlılarda Konyaspor’dan gelecek isimler belli oldu. Konyaspor’un 1. kamp döneminin sona ermesinin ardından her iki takımın teknik adamları girdikleri yoğun bir çalışma temposunun ardından Rıfat Erdem, Ali Kireş, Abdullah Çoban, Abdulkerim Kılıç’ın Anadolu Selçukluspor’da forma giymesini kararlaştırdı.
Bir diğer taraftan da transfer çalışmalarının temposunu artıran Anadolu Selçukluspor’un anlaştığı ilk isim Konyalı Uğur Yanıkdemir oldu. Pazarspor’da futbol yaşantısını sürdüren Yanıkdemir, Konyaspor ve Şekerspor’un da uzun süre formasını giymişti. Anadolu Selçuklu ile Yanıkdemir’in prensipte anlaştığı ve önümüzdeki günlerde imza atacak. Yeni sezonda yeni bir isim ve yeni bir çehre ile 2. ligde mücadele edecek olan Selçukluspor, antrenmanlarına 20 Temmuz’da başlayacak. Antrenmanlar öncesinde seçmeler yapmayı planlayan yeşil-beyazlılarda bu etkinliğin ise 17 Temmuz’da yapılması hesaplanıyor.
Anadolu Selçukluspor’un Teknik Direktörü Salih Eken, yeni sezonda yeni bir yüzle mücadele edeceklerini söyledi. Konya ve Konyaspor’un yüz akı olmayı hedeflediklerinin altını çizen Eken; “Takım kadrosunu şekillendirmek için Konyaspor’un yarın sona erecek kamp programını bekliyoruz. Konyaspor teknik direktörü Hüsnü Özkara ile bir araya gelerek, Anadolu Selçukspor’da forma giyecek futbolcuları belirleyeceğiz. Takıma yapacağımız transferler ise buna göre şekillenecek. Önümüzdeki 10 günlük zaman içinde bu çalışmalarımızı tamamlayıp ekibimizle birlikte çalışmalara başlayacağız” dedi. Transfer piyasasının çok pahalı olduğuna değinen teknik adam Salih Eken, yeni alınacak olan isimlerle ilgili çalışmaların gizli tutulmasında fayda olduğunu sözlerine ekledi.
2012-2013 sezonunda Beyaz grupta mücadele edecek Anadolu Selçukluspor’un rakipleri şu şekilde: Kızılcahamamspor, Beypazarı Şekerspor, Alanyaspor, Balıkesirspor, İnegölspor, Yeni Malatyaspor, Ofspor, Denizli Belediyespor,, İskenderun, Bayrampaşaspor, Gaziosmanpaşaspor, Eyüpspor, Kırklarelispor, Altay,Tokatspor, Körfez Futbol Kulübü. 2012-2013 sezonunda Kırmızı Grupta mücadele edecek takımlar ise şu şekilde: Tarsus İdman Yurdu, Bugsaş, Çankırıspor, Fethiyespor, Bandırmaspor, Bozüyükspor, Kahramanmaraşspor, Giresunspor, Nazilli Belediyespor, Hatayspor Sarıyer, İstanbul Güngörenspor, Tepecikspor, Pendikspor, Turgutluspor, Ünyespor, Sakaryaspor Bu sezon ilk defa mücadele edeceği ligde başarılı olmak isteyen yeşil-beyazlı ekip kadro kurma çalışmalarını sürdürüyor.
Konya Şekerspor ile gerçekleştirilen birleşim ile ilgili konuşan Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan, "Tüzüğümüzün 33. maddesinin U bendinde yönetimimize verilen bir yetki var. Bu yetki çerçevesinden isim sponsorluğu anlaşması yaptık. Konyaspor 2012 - 2013 sezonunda Torku Konyaspor olarak Bank Asya 1. Lig’de mücadele edecek. Umarım hayırlısı olacaktır. Bizim Konya’da yaptığımız bu işbirliği neticesinde Konya Torku Şekerspor’un profesyonel A takımını şimdi Anadolu Selçuklu Spor Kulübü olarak görevi devraldılar. Burada amaç genç arkadaşlarımızın tecrübesinin artmasıydı. Uzun yılardır hayal ettiğimiz bir konuydu. İnşallah bu sezon yapacağız. Başında Salih Eken; Konyalı eski futbolcumuz takımı çalıştıracak. Bu imkanı bir başarıya çevirebilirsek; Konya’dan yetişen futbolcularımız hem Konyaspor’a, hem milli takımlarımıza, hem de diğer takımlara transfer olabilecek. Bu bir birleşme değil ancak Konya’daki güçlerin birleştirmesi olarak düşünebiliriz. Önemli olan Konyaspor altyapısından geçen sezon zaruri olarak kadrosunda bulundurduğu oyuncular var. Onların tecrübelerini biraz daha geliştirmesi” diye konuştu.
SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.