Kadir İnanır: Kazakistan İle Ortak Film Çekelim

Kadir İnanır: Kazakistan İle Ortak Film Çekelim

Sinema sanatçısı Kadir İnanır, Türkiye ile Kazakistan gelişen ilişkilerinde sanatın unutulmaması gerektiğini belirterek, iki ülkeden öncelikle ortak bir televizyon dizisi çekmelerini istedi.

Sinema sanatçısı Kadir İnanır, Türkiye ile Kazakistan gelişen ilişkilerinde sanatın unutulmaması gerektiğini belirterek, iki ülkeden öncelikle ortak bir televizyon dizisi çekmelerini istedi.
Kazakistan Büyükelçiliği tarafından Ankara’da düzenlenen törenle kendisine ‘Dostluk Onur Madalyası’ takdim edilen Kadir İnanır, gazetecilere, ekonomik ve siyasal gelişmelerin son hızla, yükselerek, büyüyerek devam ettiğini ama bütün bu gelişimin halklara aktarılması için sanata ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı.
İnanır, Kızgız yazar Cengiz Aytmatov'un sinemaya uyarlanan 'Selvi Boylum Al Yazmalım' adlı eserinin sinemada çok etkili olduğunu ve izlemeyen kimsenin olmadığına da işaret etti.

“YAPILAN BÜYÜK EMEKLERE YAZIK OLUR”

İnanır, “Bu kültür dik tutulacak yaşatılacak, tarihsel gelişimi içerisinde tartışılacak. Ama bunun pazarlanması sunulmasının tek gerçeği var o da sinema. Sinema kadar etki hiçbir sanat dalı yoktur. Bütün bu gelişmeler yapılırken bu gelişmeler içerisine filmlerin konulması lazım. ben onu hatırlattım ve önemli olduğunu anlatmaya çalıştım. Benim bu düşüncene bir tane insan çıkıp ta ‘hayır böyle bir şey nereden çıktı diyemez’ dememesi gerekir. Çünkü yapılan bütün emeklere yazık olur. Yoksa tamam büyüyor gidiyor, kimin kimden haberi var.” dedi.

“İKİ ÜLKE İNSANLARINI TELEVİZYON BAŞINA TOPLASAK”

Ünlü oyuncu, Kazakistan’da bu konuda bir projesi olup olmadığı sorusunu ise “Bir tane film çekilse özellikle televizyon dizine aktarsak. Sinemayı, evrensel değerlerle dünya sinemasına sunulabilir, o ayrı, en büyüğü de odur. Ama hemen aktif olanı bir televizyon dizisiyle insanları karşılıklı hem Kazakistan’da hem Türkiye’de insanları televizyon başına toplayıp, iki toplumun, devletin tüm şehirleriyle, kültürleriyle canlı tutularak birbirlerine aktarılması kadar güzel bir şey olabilir mi. Doğru olanı budur.” diye yanıtladı.

“MADDİ SORUN SÖZ KONUSU OLMAZ”

Sözünü ettiği projeyi iki ülkenin organizasyonlarının ortak bir çalışmasından, eli kalem tutanların bir araya gelerek hangi değerlerle bu işin daha güzel olacağı düşünülerek gerçekleştirilebileceğine işaret eden İnanır, ”O biraz yazım meselesi. Güzel bir senaryo oluşturduğu zaman onu hayata geçirmek çok kolay olur. Maddi sorun da tanıtım kampanyası söz konusu olduğu için o asla söz konusu değil. İki ülkenin fonları birleşir karşılıklı sponsorlarla hallederler.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.