Kadir Has’ta düello

Kadir Has’ta düello

Turkcell Süper Lig 29. hafta mücadelesinde Kayserispor ile Konyaspor karşı kaşıya gelecek. Kayseri Kadir Has stadında saat 14.00de başlayacak maçı Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek.

Turkcell Süper Lig’de alt sıralardan kurtulmak isteyen Konyaspor bugün, Kayseri Kadir Has stadında zorlu bir 90’a çıkıyor. Dahası, yeşil-beyazlılar, ligin en rahat ekiplerinden Kayserispor’u kendi evinde mağlup etmenin hesaplarını yapıyorlar. Geçtiğimiz hafta lider Sivasspor ile iç sahada berabere kalan yeşil-beyazlılar, bugün saat 14.00’de oynanacak maçtan 3 puanla ayrılmanın mücadelesini verecekler. Konyaspor’da önemli bir eksiğin olmadığı belirtilirken, yeşil-beyazlıların bugün oynanacak Kayserispor maçına Oğuzhan, Milos, Kratochvil, Serhat Akyüz, Celalettin, Mustafa, Ayman, Cihan, Bülent, Serhat Akın ve Veysel muhtemel 11’iyle çıkması bekleniyor.
12. RANDEVUYA ÇIKIYORLAR
Konyaspor ile Kayserispor, bugün Turkcell Süper Ligi’nde oynanacak maçta 12. kez karşı karşıya gelecek. Turkcell Süper Ligi’nin 29. haftasında Kayseri’de oynanacak maçta Konyaspor ile Kayserispor, 12. kez karşı karşıya gelecek. 1 Kasım 1992 tarihinde Kayseri’de oynanan ve 1-1’lik beraberlikle sonuçlanan maçla başlayan rekabette Kayserispor’un üstünlüğü bulunuyor. İki takım arasında bugüne kadar oynanan 11 maçta Konyaspor’un 2 galibiyeti, rakibi Kayserispor’un 3 galibiyeti bulunurken, 6 maç beraberlikle sona erdi. Konyaspor, bu maçlarda 11 gol atarken, Kayserispor rakibine 13 golle cevap verdi. İki takım arasında oynanan maçlarda en farklı skoru Kayserispor elde etti. 2007-2008 sezonunun ikinci yarısında Kayseri’de oynanan maçta Kayserispor, Konyaspor’u 3-0 yenerek en farklı skoru elde etti.
KUNTOĞLU: KAYSERİ’Yİ YENECEĞİZ
Konyaspor Kulübü Başkanı Mehmet Ali Kuntoğlu, yaptığı açıklamada, ligde zorlu son 6 haftaya girdiklerini belirterek, “Geçen hafta oynadığımız Sivasspor maçıyla şehrimiz bir birlik ve beraberlik yakaladı. Futbolcularımıza ciddi bir motivasyon sağlandı. Sivasspor maçında galip gelmek istiyorduk, fakat olmadı. Eğer 3 puan alabilmiş olsaydık çok daha rahatlayacaktık. Ama son haftalarda alınan 1 puan bile altın değerinde. Bu hafta deplasmanda Kayserispor ile karşılaşacağız. Kayserispor maçında 3 puan hedefliyoruz. Kayserispor ligin iyi takımlarından, fakat biraz eksiklikleri var. Bu sene ciddi hedefleri bulunmuyor. Biz de ateş hattından kurtulmak için daha istekli oynamamız lazım. Lig çok çetin ve dikkatli olmamız lazım. Kayseri’de çok güzel bir statta oynayacağız. Rakibimiz de bu sahada son 2 maçını kazanmış. Fakat biz kazanma isteğiyle gidiyoruz. Kayserispor’a Kadir Has Stadı’nda bir mağlubiyet de biz yaşatacağız” dedi.
Konyaspor’un ligde üst sıralara oynayan takımlara karşı daha rahat bir futbol sergilediğini ifade eden Kuntoğlu, “Trabzonspor maçından 3 puan aldık. Sivasspor ilk yarıdaki maçımızda çok zorlandı, geçen hafta berabere kaldık. Ben zorlu maçlardan hiç korkmuyorum. Bize denk rakiplerimiz ile oynadığımız maçlarımız sıkıntılı geçiyor. Herhalde bu maçlara konsantre olamıyoruz. Kalan haftalarda deplasmanda alınacak olan bu puanlar bize katkı sağlayacaktır, ancak biz evimizdeki 3 maçı ne olursa olsun kazanmak istiyoruz. Ama herkesin içi rahat olsun; bizim kesinlikle düşme korkumuz yok. Sezon sonunda bu takım ligde kalacaktır” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.