Kadınlar iş hayatında daha etkin olacak

Kadınlar iş hayatında daha etkin olacak

Konya İş Kadınları Derneği (KİKAD) tarafından iş hayatındaki kadınlara yönelik olarak geçtiğimiz hafta sonu başlayan eğitim seminerlerinin sonuncusu dün düzenlendi.

Selçuk Üniversitesi ve Eskişehir Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesindeki İLAR (İletişim Araştırmaları Merkezi)’ne bağlı akademisyenler tarafından yapılan seminerlerde iş hayatındaki kadınlara mesleklerinde daha başarılı olmaları ve kurum içi iletişimi en üst noktalara taşımaları konusunda önemli bilgiler verildi. Geçtiğimiz hafta sonu yapılan etkinlikte Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Mehmet Fidan, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Özodaşık ve Doç. Dr. Başak Solmaz kadının iş hayatında daha verimli olması konusunda bilgiler vermişti. Dün ise Eskişehir Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erhan Eroğlu, “Bireysel Koçluk” konusu üzerine değerlendirmelerde bulundu. Son yıllarda zamanın hızla akıp geçtiği yönündeki düşüncelerin her geçen gün arttığını anlatan Yrd. Doç. Dr. Eroğlu, zamanın hep aynı olmasına karşılık günlük hayattaki uğraşların daha çok çeşitlenmesi nedeniyle zamanın kısalmış gibi sanıldığını ifade etti. Uğraşların artmasıyla birlikte hayatı doğru anlama ve doğru yaşama konusunun da daha çok önem kazandığını kaydeden Eroğlu, bu uygulamanın iş hayatında ve şirket yönetiminde de etkin olarak yapılması gerektiğini belirtti. Hayatı anlamlı ve doğru yaşamanın başkalarının isteği yönünde hareket etmek olmadığını vurgulayan Erhan Eroğlu, iyi bir yöneticinin kendi kararlarını hiç çekinmeden uygulamaya koyan kişi olduğunu kaydetti. Kurum yöneticilerinin en büyük sorununun kurum için ne yapacaklarını bildikleri halde  bunu gerçekleştirmek için hiçbir çaba harcamadıkları olduğuna dikkat çeken Eskişehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Eroğlu, “Kurumun geleceği ile ilgili çıkış noktaları oluşturmak için ‘ah ve eyvah’ kelimelerini en asgari düzeyde kullanmalı, hatta mümkünse hiç kullanmamalıdır. Yöneticinin kurumuna yönelik gelecek hayali, hayat amacı, mücadele ruhu ve değerleri o kurum için oldukça önemlidir. Çünkü hayaller biterse hayat biter” ifadelerini kullandı.

İş hayatındaki kadınlara yönelik olarak düzenlenen seminerin devamında Yrd. Doç. Dr. Göksel Şimşek “Marka ve İmaj Yönetimi” üzerine, Doç. Dr. Ahmet Kalender “Halkla İlişkiler ve Kriz Yöntemi” üzerine, Yrd. Doç. Dr. Mete Kazaz da “Güzel ve Etkili Konuşma” üzerine değerlendirmelerde bulundu.
RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.