John Kerry: Büyükelçiliklerin dinlenmesi normal

John Kerry: Büyükelçiliklerin dinlenmesi normal

ABD'nin Türkiye dahil 38 ülkenin büyükelçiliklerini dinlediğinin ortaya çıkmasıyla ABD'den ilk açıklama geldi.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, 'Bu faaliyetler uluslararası ilişkilerde anormal değildir' dedi.

İngiliz Guardian Gazetesi bugün eski CIA ajanı Edward Snowden'ın sızdırdığı iddia edilen yeni belgeleri yayınlayarak Amerikan istihbaratının, Türkiye dahil 38 ülkenin ABD'deki büyükelçilik ve misyonlarını gizlice dinlediğini yazdı. BBC Türkçe'nin haberine göre, Avrupa Birliği yetkilileri bu iddiaların, ABD'yle yapılması gündemde olan dev ticaret anlaşmasını tehlikeye atacağını söyledi.

KERRY: "ANORMAL DEĞİL"

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ülkesinin, müttefiklerinin elçiliklerini dinlemesiyle ilgili iddialara "Bu faaliyetler uluslararası ilişkilerde anormal değildir" sözleriyle yanıt verdi.

Kerry, Alman Der Spiegel dergisi ve İngiliz Guardian gazetesinde yer alan iddiaların doğruluğu konusunda bilgisi olmadığını söyleyerek, "Dünyada her ülke, ulusal güvenlik konusundaki uluslararası ilişkilerinde, kendi güvenliğini sağlamak için pek çok farklı çalışma yapar. Bu hiçbir ülke için garip değildir. Ancak bu konuyla ilgili tüm bilgileri alana kadar daha fazla bir yorum yapmak istemiyorum" dedi.

YEREL GÖMLEKLER

Dışişleri Bakanları, Brunei'de düzenlenen Güneydoğu Asya Uluslar Topluluğu (ASEAN) toplantılarının gala yemeğine katıldı. Yemekte tüm ülke temsilcileri Brunei'nin yerel gömleklerinden giydi. Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry de Davutoğlu'nun yanına gelip gömlekle ilgili sohbet yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.