Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı görevine Mete Kuş getirildi

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı görevine Mete Kuş getirildi

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığına Tümgeneral Mete Kuş atandı. Geçen hafta tümgeneralliğe terfi ettirilen Mete Kuş, 15 Temmuz gecesi Erdoğan’ın uçağına korumalık etmiş bir isimdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 3 sayılı Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarından Atama Usullerine Dair general ve amirallerin yeni görev yerleri belli oldu.
Buna göre Konya 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na Tümgeneral Mete Kuş atandı.

mete-kus-1.jpeg

ÖNCE TÜMGENERAL SONRA ÜS KOMUTANI OLDU

Bir önceki 3'üncü Ana Jet Üs Komutanı olan Tuğgeneral Halil Uğur Serin ise Amasya Merzifon'da yer alana 5'inci Ana Jet Üs Komutanlığına atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasının ardından açıklanan Yüksek Askeri Şura kararlarında Mete Kuş Tümgeneralliğe terfi ettirilmişti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hava koruma ekibinde yer alan Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanı Pilot Tuğgeneral Mete Kuş da tümgeneralliğe terfi eden isimler arasında yer aldı. Konya 3'üncü Ana Jet Üs Komutanı Tümgeneral Mete Kuş, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarının ardından Tuğgenerallikten Tümgenerallik rütbesine yükselmişti.

mete-kus-1.jpg

BİR DÖNEM GÖREVİNDEN ALINMIŞTI!

FETÖ'nün Hava Kuvvetleri ve Konya 3. Ana Jet Üssü'ndeki yapılanmasını deşifre ettiği için bir dönem görevinden de alınan Hava Pilot Mete Kuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın havadaki koruma ekibinin başında yer almıştı.

mete-kus-2.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “BU BİZİM METE”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seyahatleri sırasında "Ana" uçağına kendi kullandığı ve ekibinde yer alan bir diğer F-16 ile korumalık yapan Mete Kuş, Dünya Pilotlar Günü'nde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Erdoğan tarafından kabul edilmişti. 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara'dan İstanbul seyahatine F-16 ile eşlik eden Kuş'a, Erdoğan uçaktan el sallayarak selam vermiş ve yanındakilere "Bu bizim Mete" demişti. Mete Kuş, uzun yıllar Türk Yıldızları Akrobasi Timi’nde görev aldı.

Kaynak:İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.