Japon Parkı'na akın ediyorlar

Japon Parkı'na akın ediyorlar

Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 yıl önce hizmete açılan Kyoto Japon Parkı yeni evlenen çiftlerin ve mezuniyet heyecanı yaşayan öğrencilerin gözde mekanı haline geldi

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Japonya'nın Kyoto şehri ile kardeş şehri ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla yapılan park, farklı mimari yapısıyla ziyaretçi akınına uğruyor. 36 bin metrekare alana kurulan park, şehrin çekim merkezlerinden biri haline geldi. Japon mimarisine uygun olarak yapılan parkta göletler, peyzaj düzenlemeleri, taş ve ahşap köprüler, Japon bitkileri, bambu su oyunları dikkat çekerken; Japon kültürüne uygun ikramların yapıldığı kafeterya da büyük ilgi görüyor.

JAPON PARKI ÇEKİM MERKEZİ

Kullanım alanı 500 metrekare olan kafeteryada misafirlere gün boyu kahvaltı hizmetinin yanında Japon mutfağının geleneksel lezzetleri sunuluyor. Son yıllarda evlilik hazırlığı yapan çiftlerin mekanı haline gelen Japon Parkı bugünlerde mezuniyet heyecanı yaşayan öğrencilerle doluyor. Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Mevlana Üniversitesi'nden mezun olan öğrenciler giydikleri cübbelerle mezuniyet sevincini Japon Parkı'nda ölümsüzleştiriyor. Üniversitesi öğrencileri sınıf arkadaşlarıyla birlikte geldikleri parkta mezuniyet kutlaması yapıyor. Evlilik hazırlığı yapan çiftler de nikah öncesi soluğu Japon Parkı'nda alıyor. Japon Parkı gelin ve damatların da vazgeçemediği mekanlardan biri haline geldi. Park hafta sonları adeta gelinliğe bürünüyor. Hafta sonları parka yaklaşık evlilik hazırlığındaki 40 çift geliyor. Zaman zaman çiftler diğer fotoğraf çekinenleri beklemek zorunda kalıyor.

ÖĞRENCİLERİN MEKANI OLDU

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun olan Sibel Koç isimli öğrenci  arkadaşlarıyla birlikte Japon Parkı'nda mezuniyet kutlaması yaptıklarını belirterek, “Japon Parkı'na öğrencilik hayatım boyunca 1-2 kere ancak gelebildim. Gerçekten çok güzel ve nezih bir mekan olmuş. Öğrencilerin bu mekana ilgi göstermesine şaşırmıyorum. Çünkü bu park gerçekten Konya'nın en güzel parkı diyebilirim. Geleneksel Japon mimarisiyle süslenen parkta mezuniyet anılarını fotoğrafladığımız için çok mutluyuz. Mezun olan arkadaşlarıma ve diğer tüm öğrencilere hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.