İYİ Parti'nin Konya adayı belli oldu

İYİ Parti'nin Konya adayı belli oldu

Millet İttifakının Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ülkücü camianın yakından tanıdığı Türkiye'nin sayılı Ceza Hukukçuları'ndan Prof. Dr. İbrahim Dülger oldu.

Millet İttifakının Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ülkücü camianın yakından tanıdığı Türkiye'nin sayılı Ceza Hukukçuları'ndan Prof. Dr. İbrahim Dülger oldu. İlk kez Merhaba Gazetesi'nin ulaştığı aday isminin, önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Mart 2019 Mahalli İdareler seçimi öncesi Konya'da en fazla merak edilen isim, Millet İttifakı'nın ortak adayıydı. İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), AK Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Uğur İbrahim Altay ile yarışacak aday üzerinde karar kıldı. Alınan bilgilere göre Millet İttifakı'nın Konya adayı, Türkiye'nin sayılı Ceza Hukukçularından ülkücü kökenli Prof. Dr.  İbrahim Dülger oluyor. Her iki partinin de Prof. Dr. Dülger ile görüşme sağladığı, Dülger'in ise adaylığa sıcak baktığı öğrenildi. Görüşmelerin tamamlanmasının ardından bir pürüz çıkmaz ise önümüzdeki günlerde İYİ Parti Konya İl Teşkilatının Dülger'i açıklaması da bekleniyor. Ayrıca Ceza Hukukçusu Dülger'in hem CHP seçmeninden hem de ülkücü camiadan rahatlıkla oy alabileceği bir aday profili olduğu da gelen bilgiler arasında yer aldı.

2010 YILINDA ABDULLAH GÜL'Ü KINAMIŞTI

Dülger, Türkiye gündemine 2010 yılında yaptığı çıkış ile oturmuştu. Dülger, dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Ermenistan ziyareti dolayısı ile kınamıştı. Dülger, o dönem “Ermeni meselesi çözülmeden o kapıyı kim açarsa Allah hem bu dünyada hem öbür dünya da belasını versin" ifadelerini kullanmıştı. Dülger, bu konuşmaları Konya Selçuk Üniversitesi'nde okuyan Azerbaycanlı öğrencilerin hazırladığı 'Hocalı Soykırımı' konulu konferansta dile getirmişti.

2000'Lİ YILLARDA MÜZİK ALBÜMÜ ÇIKARDI

Dülger, kopuz çalmayı bilen bir hukukçu olma özelliğini de taşımaktadır. 2000' li yılların başında Dülger, bir müzik albümü çıkartmıştır. Albümünde Türki Cumhuriyetlerin yöresel ezgilerini dönemin pop tarzına uyarlamıştı. Öğrencileri ise Prof. Dr. Dülger hakkında şunları ifade etmişti: “Kendisi çok iyi bir adamdır. Odasına giren herkese çay söyler mutlaka. Bu öğrencilerin siyasi ideolojisi ne olursa olsun hepsi ile yakından ilgilenirdi.” Ayrıca Prof. Dülger'in şuanki İYİ Parti İl Başkanı Avukat Gökhan Tozoğlu ile geçmiş yıllarda birlikte çeşitli radyo programlarına çıkması da dikkatlerden kaçmadı. İl Başkanı Tozoğlu ve İYİ Parti Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Dülger'in dostluğunun çok öncesine dayandığı, bu dostluğun yapılan görüşmelerde çok etkili olduğu öğrenilmiş oldu.

TÜRK KÜLTÜRÜ HİZMET ÖDÜLÜ ALDI

Ceza Hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Dülger, 1964 doğumludur. Dülger'in çok sayıda yayımlamış olduğu kitap bulunmaktadır. Türkiye Barolar Birligi Delegesi, Konya Barosu Üyesi, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunları Derneği ve Türk Hukuk Enstitüsü Üyeliği yapmıştır. 2016 yılında Hoca Ahmet Yesevi Türk Kültürüne Hizmet Ödülü'ne layık görülmüştür.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum