İttifak’ın 2009 hedefleri

İttifak’ın 2009 hedefleri

İttifak Holding, 2009 yılında da ciddi büyüme oranı yakalamayı ve yeni istihdamlar hedefliyor

İttifak Holding ve grup içi işletme yöneticilerinin katıldığı “2008 Yılı Değerlendirme Toplantısı” ve Yazar Mümin Sekman’ın “İş ve aile boyutları ile başarı” konulu seminer Bera Otel’de yapıldı.

İttifak Holding ve grup içi iştiraklerinin 2008 yılı çalışmalarının ve 2009 yılı hedeflerinin değerlendirildiği toplantının ilk gününde açılış konuşmasını yapan,  Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Mehmet Buğa, İttifak Holding’in 2008 yılını başarı ile tamamladığını, belirlenen hedeflere de büyük oranda ulaşıldığını belirtti. İttifak Grubu açısından 2009 yılının da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi ciddi büyüme oranları ile tamamlanacağını, belirlenen hedeflere ulaşmada endişe yaşamadıklarını bildirdi.
Toplantı sonunda çeşitli açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Mehmet Buğa, İttifak Holding’in başarı dolu bir yılı geride bıraktığını, bu başarılarını holding ve grup içi şirketlerinin yüksek oranda vergi ödeme, yeni istihdam sağlama, döviz kazandırma ve yeni yatırım alanlarında alınan toplam 15 ödül ile taçlandırdıklarını ifade etti.
İTTİFAK, HERKESE FAYDALI OLMAYI HEDEFLİYOR
Özellikle yaşanan küresel ekonomik krize rağmen yatırımlarına ara vermediklerini ve işçi çıkarmaların yoğun olduğu bir ortamda holding ve grup içi işletmelerinde kriz kaynaklı hiçbir işçi çıkarımı olmadığını, bilakis yeni istihdam sağladıklarından dolayı ödüllendirildiklerini vurgulayan Buğa, konuşmasına şu şekilde devam etti: “İttifak Holding sadece kendisi için başarılı olmayı değil varlığı ve başarısı ile tüm insanlığın huzuruna katkı sağlamayı hedefler. İttifak ailesi kurumsal kazanımlarla ülke kazanımlarını birlikte kalkındırmayı ilke olarak kabul etmiştir. Müşterileri, çalışanları, ortakları ve diğer tüm paydaşlarıyla birlikte kazanmayı ve birlikte paylaşmayı ilke edinmiştir.”
Buğa, konuşmasında İttifak Holding’in grup bütünlüğünde 2008 yılı rakamsal gerçekleşmeleri ile 2009 yılı beklentilerini de bildirdi.
RAKAMLARLA İTTİFAK HOLDİNG’İN 2008 YILI
Yatırım tutarı        : 36.538.000 TL.
Toplam İstihdam    : 3.900 kişi
Toplam Ciro        : 823.121.138 TL.
İhracat        : 41.641.000 USD
Rakamlarla İttifak Holding 2009 Yılı Hedefleri:
Yatırım    : 48.000.000 TL
İstihdam    : 4.550 kişi
Ciro        : 905.000.000 TL
İhracat    : 45.600.000 USD
Rakamlarla İttifak Holding’in Konya ve Türkiye ekonomisindeki yeri:
Türkiye GSMH’nın yüzde 0.1 ‘ini İttifak Holding üretiyor.
Türkiye GSMH’ sının yüzde 2,5’ini Konya ekonomisi üretiyor.
Konya GSMH’sında Grubumuzun payı ise %4 oranına ulaşmıştır.
Son 5 yıllık ciro bazlı büyüme ortalamamız yüzde 28,6 olarak gerçekleşmiştir.
Bu oran, ülke büyüme oranının yaklaşık 4 katıdır.
Yeni yatırımlarının özellikle perakende ve inşaat odaklı gerçekleştirileceğini ifade eden İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Mehmet Buğa, Konya Ereğli’de yapımına devam ettikleri Alışveriş Merkezini 2009 yılı Ağustos ayında açmayı planladıklarını belirtirken, perakendede İstanbul başta olmak üzere farklı bir çok ilde mağaza açmayı planladıklarını, bunun yanında yine İstanbul ve bazı diğer illerde yerel veya bölgesel bazı zincirleri gruplarına katmak üzere görüşmelerinin sürdüğünü bildirdi. İnşaat sektöründe de; devam eden projelerinin olduğuna vurgu yapan Buğa, 2009 yılında Seha Yapı yurt içerisinde farklı projeler üzerinde durduğu gibi Libya, Suudi Arabistan vb. ülkelerle ciddi görüşmelerinin olduğunu, bu yıl içerisinde Seha Yapı’yı yurt dışına da taşımayı planladıklarını ifade etti.
Geçtiğimiz yılın İttifak Holding adına farklı bir anlamının da olduğuna değinen Buğa, değerlendirmelerini şöyle tamamladı: “2008 yılı bizim yirminci kuruluş yıldönümümüzdü. Yirminci kuruluş yıldönümümüzü çeşitli etkinlikler ile kutladık. Yirmi yıllık başarımızı ve gelecek hedeflerimizi bir kadro hareketi olmamıza borçluyuz. Grubumuzun tüm yönetici ve çalışanları: İnsanlık adına kaliteyi ve yüksek ahlaki değerleri, bilgi ve iş geliştirme adına geniş ufukları, ülkemiz adına büyük hayalleri ve hedefleri, ailelerimiz adına sevgi, şefkat ve muhabbeti temsil ederken İttifak Grubu adına da başarı, istikrar ve gelişimi ifade eder. Böyle güzide insanlarla birlikte olmaktan, böyle başarılı ve kaliteli bir kadroyla çalışmaktan onur duyuyor, Mevlâ’ya hamdediyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.