İttifak Holding, krizi fırsata dönüştürdü

İttifak Holding, krizi fırsata dönüştürdü

2008 yılında ülkemizi ciddi bir biçimde etkileyen ekonomik krize rağmen işçi çıkarmayan İttifak Holding, 2009da da büyümesini sürdürüyor.


 Gıdadan perakendeye, inşaattan makine üretimine, tarım ve hayvancılıktan otomotive kadar birçok sektörde faaliyet gösteren İttifak Holding’in perakendecilik markası Adese, son olarak, Prestige Marketler Topluluğu’na ait İstanbul, Kocaeli ve Sakarya’da bulunan toplam 11 marketi demirbaşları ve envanteri ile birlikte, “Varlık Devri Yöntemi”yle satın almıştı. Böylece toplam mağaza sayısı 131’e ulaşan Adese, perakende sektöründeki elini kuvvetlendirerek Marmara Bölgesi’nde de ciddi bir pay elde etti. Bu satın alma ile Adese, 652 yeni personeli bünyesine dahil ederken İttifak Holding’in toplam personel sayısını 4.650’ye yükseltti. Konya Vergi Dairesi tarafından geçen yıl grup firmalarından Seha Yapı ile birlikte vergi rekortmeni olduğu duyurulan Adese, bu yıl da en çok istihdam sağlayan şirketler sıralamasında birinci seçilerek ödüllendirildi.
Büyümesine paralel bir şekilde yeni insan kaynağı ve istihdam alanları yaratan İttifak Holding’e bağlı şirketlerin yeni istihdam ihtiyaçlarıyla ilgili olarak yapılan açıklamada, holding yetkilileri 2009’da da krizi fırsata dönüştürmeyi planladıklarını ve bunu, büyümelerine paralel olarak gerçekleştirecekleri insan kaynakları yatırımlarıyla pekiştireceklerini belirtiyorlar. Ekonomik kriz ortamlarında genel olarak şirketlerin ilk reflekslerinin işten çıkarmalar olduğunu ve bazı yatırımlarını erteleme yollarına gittiklerini vurgulayan İttifak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ahmet Akman, “Holding olarak uluslararası bazda faaliyet gösteren işletmelerimiz ve yönetim anlayışımızla kriz beklentilerini erken teşhis edebiliyoruz. Dolayısıyla kısa, orta ve uzun vadedeki planlarımızda ihtiyaç duyulan revizyonları da bu doğrultuda gerçekleştirebiliyoruz. Geçmiş krizlerde olduğu gibi bu krizde de insan kaynaklarında azaltmaya yani işçi çıkarmalara gitmedik. Belki yeni yatırım planlarımızda bazı gözden geçirmeler yaptık ancak, başlamış olduğumuz hiçbir projemizi durdurmadık. Dolayısıyla yeni istihdam alanlarının oluşmasına da pozitif katkı ürettiğimizi ifade edebilirim.” dedi.
Akman, sadece 2009 yılı içerisinde Konya Ereğli’de hizmete girecek yeni AVM’de 300’ün üstünde istihdam alanı bulunduğunu, holdingin önde gelen şirketlerinden Seha Yapı’nın yeni projelerinde iş ortakları ile birlikte 350 kişiye, Selva Gıda’nın ise minimum 25 kişiye olmak üzere yaklaşık 700 kişiye ek istihdam oluşturacaklarının altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.