İttifak Holding köklü bir kuruluş

İttifak Holding köklü bir kuruluş

İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akdere, Olağan Genel Kurul’da İttifak Holding’in Yönetim Kurulu’nda yaşanan değişime ve yeni dönemdeki hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu

İttifak Holding, 2 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleşen Olağan Genel Kurulunda yönetim değişikliği yaşamış, ardından yönetim kurulu içerisinde yapılan yeni görev paylaşımında Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Mehmet Akdere üstlenmişti. Anadolu’nun ortasından dünyanın dört bir yanına ürün ve hizmetlerini taşıma başarısı göstermiş, 30 yılı aşkın yolculuğunda Konya’da büyük yatırımlar yapmış, istihdam üretmiş, Anadolu’nun kalkınmasına öncülük etmiş İttifak Holding’in üstlendiği sorumlulukları artırarak yerine getirebilmesi için bir yönetim değişikliğinin zaruri hale geldiğini belirten Mehmet Akdere, İttifak’ın Konya’nın bir değeri olduğunu ve bu değerin yine Konya’da kalmaya, Anadolu için katma değer üretmeye devam edeceğini ifade etti.

İTTİFAK, HAYATIMIN DÖNÜM NOKTALARINDAN BİRİDİR

1969 Sivas’ın Akdere Köyü’nde doğduğunu ve uzun yıllardır ticaretin içerisinde bulunduğunu belirten Akdere, bir süredir finansal dar boğaz içerisinde olan İttifak Holding’in ilk olarak kaynak üretme problemini çözmeye başladıklarını dile getirdi. Kahramanmaraş, Sivas, İzmir ve İstanbul’da balıkçılık, inşaat ve gıda alanlarında yatırımlarının da olduğunu aktaran Akdere, İttifak Holding’le tanışmasının hayatının dönüm noktalarından biri olduğunun altını çizdi. Akdere sözlerini şöyle sürdürdü: “Esasında İttifak Holding’i uzun süredir tanıyan ve takip eden biriydim. 2017 yılında Kurucu Yönetim Kurulu Başkanımız merhum Seyit Mehmet Buğa’nın çeşitli beyanatlarını ve İttifak’ın kuruluş hikayesini okudum. İttifak’ın hikayesi hayatımın dönüm noktalarından biri oldu. İttifak’ın ortaya çıkışındaki halis niyet, Anadolu’nun kalkınması adına üstlendiği risk ve sorumluluk gerçekten etkileyici ve ibret vericidir. Günümüzde iki ortak dahi bir araya geldiğinde uyuşmazlık yaşıyor, hatta aile şirketlerinde bile aralarında kan bağı bulunmasına rağmen kardeşler anlaşamıyor ve ortaklık bozuluyor. Bu nasıl bir idealdir ki üç değil, beş değil binlerce ortağı bir araya getirmiş ve kişisel birikimleri büyük bir sermayeye dönüştürmüştür. Gerçekten bu hikayeden çok etkilendim ve bunun bir parçası olmayı yüreğimin en derinlerinde hissederek istedim.

Ben de bir Anadolu çocuğuyum. Sekiz kardeşiz. Kendi çabalarımız ve mücadelemizle adeta sıfırdan yetişerek bugünlere geldik. Ancak İttifak’ın durumuna baktığımda kişisel kazanımların ötesinde toplumumuzun kanayan yaralarına merhem olmayı öncelemiş; memleketi kalkındırmayı, işsize iş kapısı olmayı hedeflemiş anlamlı ve bir o kadar da heyecan verici bir felsefeye sahip olduğunu gördüm. Bu felsefeden etkilenmemek gerçekten mümkün değil. Hatta bir keresinde Merhum Seyit Mehmet Buğa’nın Peygamberimizin bir hadis-i şerifini naklettiği bir beyanatına rastlamıştım. Allah’ın birbirinden emin olan ortakların yanlarında olduğunu anlatıyordu. Tekrarlamak gerekirse, ben de bu inanca ortak olmak istedim.”

SORUNLARI NASIL ÇÖZECEĞİMİZİ İYİ BİLİYORUZ

İttifak Holding’e 2017 sonlarından beri ortaklığı olduğunu ve geçmişte dönemin yönetimine finans ve kaynak üretimi hakkında öneri ve tavsiyelerde bulunduğunu aktaran Akdere, “Şirketin finansal borçları, mali yapısını bozmuştu ve kaynak üretememesi bu durumu daha da içinden çıkılmaz bir hale sokuyordu. Zamanla personel maaşlarının ödenememesi, tedarikçi ve banka borçları, şirketin uzun süredir temettü dağıtamıyor oluşu, hasılı İttifak’ın ticaretinin önemli bir zorluk içerisine girmiş olması kendimin ve tüm ortakların haklarını koruyabilmek adına bizim yönetime müdahil olmamız mecburiyetini doğurdu. Biz, köklü bir geçmişi, sağlam bir kuruluş felsefesi olan İttifak’ın ayakta kalabilmesi, daha büyük hedeflere koşabilmesi, katma değerler üretecek bir yapıya dönüşmesi için geldik.

Mevcut durumda hakim ortak anlayışı ile güçlü bir yönetim teşekkül etmiş oldu. Sadece yönetici olarak değil, önemli bir sermayeyi temsil eden hakim ortağın varlığının bu yapıyı güçlendireceğine inanıyoruz. İttifak’ın sorunlarını ve bu sorunları nasıl çözeceğimizi iyi biliyoruz. Bununla ilgili kapsamlı çalışmalar yaptık. Dolayısı ile niye geldiğimizin ve nereye geldiğimizin farkındayız ve bir manada büyük bir sorumluluğun altına girdiğimizin bilincindeyiz. Gelir gelmez personelin gecikmiş maaşlarını ödedik. Geciken ticari borçlarımızı kapatmaya başladık. Şirketlerimize ciddi bir kaynak akışı sağladık. Bankalarla olan ilişkilerimizi düzeltiyoruz. Tedarikçilerimizle ticaretimizi güçlendiriyoruz. İçeride deneyimli bir kadro var. Bu kadroların yanına ulusal ve uluslararası tecrübesi olan yeni ekip arkadaşları dahil ederek yolumuza daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz.

Özetle, İttifak’a borsa yatırımcısı olarak değil, bir işletmeci olarak geldik. İnşallah Anadolu’nun bu güzide kurumundan emekli olmak da nasip olur. Bundan sonra ömrümün sonuna kadar İttifak’ın parçası olmaya devam edeceğim” dedi.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum