İstihdam haritası

İstihdam haritası

Kariyer.netin istatistiklerine göre, 2009 yılının başından bu yana en çok aranan pozisyon satış temsilcisi olurken, en çok eleman arayan sektör ise krize rağmen yapı sektörü oldu

Kariyer.net veritabanına son 3 ayda en çok başvuru alan ilk 10 pozisyonda ilk sırada tıbbi mümessil pozisyonu yer alıyor. Satış temsilcisi ikinci olurken muhasebe elemanı üçüncü sırada yer alıyor.

Ülkemizin en çok tercih edilen online insan kaynakları sitesi Kariyer.net, 2009 yılı başından bu yana olan istatistiklerini açıkladı. İstatistikler, en çok eleman ihtiyacı bulunan sektör ve pozisyonların yanı sıra en çok başvuru yapılan sektör ve pozisyonları da içeriyor. Kariyer.net’in rakamlarına göre, 2009 yılının ilk üç ayında en çok ilan yayınlanan pozisyon “satış temsilcisi” olurken, en çok eleman arayan sektör ise “yapı” oldu. Krizden en çok etkilenen sektörlerden biri olarak gösterilen “yapı” sektörünün halen en çok iş ilanı yayınlayanlardan biri olmasının nedeni ise sektörün belirli bir hacmi korumaya devam ediyor oluşu. Bunun yanı sıra son dönemde en çok ilan yayınlayan sektörler arasında sağlık, tekstil ve turizm başı çekiyor. Ayrıca bilişim, gıda, hizmet, kimya ve telekom da en çok ilan yayınlayan sektörler arasında ilk sıralarda yer alıyor.
Şirketlerde en çok eleman ihtiyacı olan pozisyonların ilk sırasında “satış temsilcisi” yer alıyor. Diğer pozisyonlar ise sırasıyla, aktif satış temsilcisi, muhasebe elemanı, sekreter,  satış danışmanı, kasiyer, yönetici asistanı, mağaza müdürü, makine mühendisi ve inşaat mühendisi olarak sıralanıyor.
Kariyer.net veritabanına son 3 ayda en çok başvuru alan ilk 10 pozisyonda ilk sırada “tıbbi mümessil” pozisyonu bulunuyor. “Satış temsilcisi” ikinci, “muhasebe elemanı” üçüncü sırada yer alıyor. En çok tercih edilen diğer pozisyonlarsa “satış danışmanı”, “müşteri hizmetleri elemanı”, “aktif satış temsilcisi”,  “satış sorumlusu”, “muhasebe sorumlusu”,  “mağaza müdürü”,  “yönetici asistanı”, “yönetici adayı”, “depo elemanı” ve “inşaat mühendisi” olarak sıralanıyor.
Son 3 ayda en çok başvuru alan sektörlere bakıldığında ise, ilk üç sırada ilaç sanayi,  bankacılık ve mağazacılık geliyor. En çok başvuru alan diğer sektörler sırasıyla, inşaat, otomotiv, hızlı tüketim malları, gıda, bilişim, sigortacılık, telekomünikasyon, danışmanlık, perakende ve turizm olarak listeleniyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.