İşte Anadolu'nun rakipleri

İşte Anadolu'nun rakipleri

Konya Anadolu Selçukluspor 2013-2014 futbol sezonunda Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele verecek.

Konya Anadolu Selçukluspor 2013-2014 futbol sezonunda Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele verecek. Nafi Bilaloğlu ile prensipte anlaşarak teknik direktör sorununu çözen ancak sezon hazırlıklarına henüz başlamayan Konya Anadolu Selçukluspor'un grubunda birbirinden güçlü takımlar bulunuyor

Türkiye Futbol Federasyonu'nun önceki günlerde gerçekleştirdiği kurada Konya Anadolu Selçukluspor Spor Toto 2. Lig'te Beyaz Grup'a düştü. Yeşil-beyazlıların grubunda geçen yıl PTT'de mücadele eden 2 takım ve yine geçen yıl her iki grupta ilk 5 sırayı alarak Konya'da oynanan Play-Off'a katılma hakkını kazanan 5 takım yer alıyor. Birbirinden güçlü ekiplerin mücadele edeceği grup zorlu mücadelelere sahne olacak. İşte Konya Anadolu Selçukluspor'un mücadele edeceği takımlar ve son durumları:

TARSUS İDMANYURDU: Geçen sezon Kırmızı Grup'ta mücadele veren Tarsus İdmanyurdu takımı bekleneni verememiş ve vasat bir sezon geçirmişti. 38 puanla ligi 11 sırada tamamlayan Tarsus temsilcisi yeni sezonda güçlü bir kadro kurmanın hesaplarını yapıyor. Sözleşmesi devam eden bir çok futbolcusu ile yola devam etme kararı alan Tarsus İdmanyurdu bazı oyuncularıyla yüksek ücret istemeleri nedeniyle yollarını ayırdı. Tarsus İdmanyurdu'nun Birkaç transfer daha yaparak kadrosunu güçlendirmesi bekleniyor.

AYDINSPOR 1923: Geçen yıl 3. Lig 2. Grup'ta mücadele etti. Sezon boyunca aldığı 20 galibiyet 8 beraberlik ve 6 mağlubiyetle 68 puan topladı ve grubunu şampiyon tamamlayarak 2. Lig'e yükselmeye hak kazandı. Yeni sezon hazırlıklarına başlayan Aydınspor sportif direktörlüğe eski hakemlerden Ali Aydın'ı getirirken teknik direktörlük koltuğunu ise Konyaspor spor camiasının yakından tanıdığı bir isim olan ve Konyaspor'u daha önce üç kez çalıştırarak şampiyonluk sevinci yaşayan Hüsnü Özkara'ya teslim etti. Güçlü bir kadro kurmak için çalışmalara başlayan Aydınspor 7 oyuncuyu transfer etti. Aydınspor 1923'ün grubun güçlü takımlarından olması bekleniyor.

Ç. DARDANELSPOR A.Ş: 3. Lig'den yükselen bir diğer takım Çanakkale Dardanelspor. Geçen sezon 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Çanakkale Dardenelspor Aydınspor'un ardından grubu 2. tamamlayarak Play-Off oynamaya hak kazandı. Play-Off ilk maçında Sivas Dört Eylül Belediyespor'u mağlup ederek final çıkan Ç. Dardenelspor finalde Ümraniyespor'u 5-0 yenerek 2. Lig'e yükseldi. Şuana kadar transferde sessiz kalan Çanakkale Dardanelspor Borissia Dortmund II takımından 21 yaşındaki sol kanat oyuncusu Ensar Baykan'ı transfer ederek önemli bir transfere imza attı. Dardenelspor'un takımına bir kaç takviye daha yapması bekleniyor.

YENİ MALATYASPOR: Geçen sezon da olduğu gibi grubun en güçlü takımlarından biri olarak dikkat çekiyor. Geçen sezonda 2. Lig Beyaz Grup'ta Anadolu Selçukluspor'un rakiplerinden olan Yeni Malatyaspor sezon sonunda 56 puanla Balıkesirspor ve İnegölspor'un ardından grubu 3. sırada tamamladı ve Paly-Off'a katılmaya hak kazandı. Favori gösterildiği Play-Off maçlarının çeyrek finalinde Tepecikspor'u 3-2 ile geçen Yeni Malatyaspor yarı finalde karşılaştığı Fethiyespor'a uzatmaların sonunda 4-2 mağlup olarak PTT. 1. Lig hayallerini ertelemişti. Geçen sezon yüksek miktarlara oyuncu transfer eden ancak istediği şampiyonluğa ulaşamayan Yeni Malatyaspor bu sezon toplam bütçe olarak 7. 5 milyon lira belirlerken yine de bunun 3 milyonunu transfere harcayacak. Eski hataları tekrarlamak istemeyen Yeni Malatyaspor şampiyonluğun en büyük rakiplerinden olacak.

GÖZTEPE: Geçen sezon Torku Konyaspor ile birlikte PTT. 1. Lig'de mücadele eden Göztepe ligin son maçına kadar sürdürdüğü ve avantajlı olduğu düşmeme mücadelesinde son maçta Tavaşanlı Linyitspor ile karşılaşmış ve son dakikalarda yediği golle 2. Lig'in yolunu tutmuştu. Ancak İzmir ekibi halen güçlü bir kadroya sahip. 17 transfer yapan Göztepe takımı baştan sona değiştirdi. 2. Lig'de kalıcı olmak istemeyen ve tekrar PTT 1. Lig'e yükselmek isteyen sarı-kırmızılılar grubun şampiyonluk adayları arasında gösteriliyor.

TURGUTLUSPOR: Manisa temsilcisi geçen yıl Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele verdi. 8 galibiyet 13 beraberlik ve 11 mağlubiyet alan Turgutluspor sezonu 37 puanla 12. sırada tamamlamıştı. Beklediği başarıyı bir türlü yakalayamayan Turgutlu temsilcisi son yıllarda altyapıdan çıkardığı kaliteli oyuncularla biliniyor. Sezon başında 3 genç oyuncusunu A takıma çıkaran Turgutluspor Gençlerbirliği'nin büyük meblağları gözden çıkararak talip olduğu 17 yaşındaki genç yetenek İsmail Köse'yi kadrosunda tuttu. Turgutluspor'un zirve mücadelesi veremese bile ligin güçlü ekiplerinden biri olması bekleniyor.

İNEGÖLSPOR: Geçen sezon Konya Anadolu Selçukluspor ile birlikte 2. Lig Beyaz grupta mücadele eden İnegölspor başarılı bir sezon geçirerek şampiyon Balıkesirspor'un ardından 57 puanla 2. sırayı aldı ve Play-Off'a katılmaya hak kazandı.Konya'da oynanan Play-Off müsabakalarında çeyrek final maçında Fethiyespor'a 1-0 mağlup olarak elendi. Genç bir kadroya sahip olan İnegölspor geçen sezon ki başarısını tekrarlamak istiyor. Kadrosunu güçlendirmek için bir kaç transfer yapan İnegölspor üst sıraları zorlayacak bir takım hüviyetinde. Genç oyuncuları geçen sezondan tecrübe kazanan bordo-beyazlı takım grubun güçlü ekiplerinden olarak göze çarpıyor.

HATAYSPOR: Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'un bir diğer güçlü ekibi ise Hatayspor. Geçen sezon Kırmızı Grup'ta yer alan Hatayspor ligi lider tamamlayarak PTT 1. Lig'e yükselen Faturavizyon Kahramanmaraşspor'un ardından 2. oldu. 14 galibiyet 13 beraberlik 6 mağlubiyetle mağlup edilmesi zor bir görüntü çizen Hatay temsilcisi Play-Off'ta da başarılı bir performans sergileyerek finale yükseldi. Ancak Fethiyespor'a finalde mağlup olan Hatayspor şampiyonluk hayallerini ertelemek zorunda kaldı. Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Hatayspor yeni yönetimi ile daha heyevanlı bir sezona başlayacak. İç transferde Güney Atılgan büyük takımların istemesine rağmen kimseye kaptırmayan Hatayspor yaptığı takviyelerle daha da güçlendi. Beyaz Grup'un önemli şampiyonluk adayları arasında gösteriliyor.

ÇANKIRISPOR: Çankırıspor ligin orta sıra takımlarından olarak dikkat çekiyor. Geçen sezon Kırmızı Grup'ta 43 puan toplayan ve 8. sırada yer alan Çankırıspor iyi bin performans göstererek üst sıralarda yer almıştı. Gelecek sezona daha güçlü bir kadro ile girmek isteyen Çankırıspor, AS Nancy takımından Barış Tekin Isparta Emrespor'dan Emin Dinçer ve Kastamonuspor'dan Emrah Özkan'la anlaşma sağladı. Çankırı temsilcisi geçen sezon yakaladıkları sıralamanın da üstünü yakalayarak Play-Off'a kalmayı hedefliyor.

GİRESUNSPOR: Geçen yıl Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Giresunspor ligi alt sıralarda tamamalayan bir takım oldu. 8 galibiyet 10 beraberlik 14 mağlubiyet ve 34 puanla grubta 15. sırada yer alan Karadeniz ekibi ligin vasat takımlarından olarak öne çıktı. Gelecek sezon daha başarılı olmak isteyen Griesunspor şuana kadar Hasan Güleryüz, Eşref Koçak ve Emre Özivgen’i renklerine bağladı. Ekonomik olarak çok iyi bir durumda bulunmayan Giresunspor Kulüp Başkanı Mustafa Bozbağ transfer edecekleri oyunculara bonservis bedeli ödeyemeyeceklerini, taban fiyatının da üzerine çıkmayacaklarını söyledi.

GÜMÜŞHANESPOR: Geçen sezon 3. Lig'ten yükselen bir diğer takımda Gümüşhanespor. Konyalı teknik direktör Yavuz İncedal yönetiminde geçen sezon 3. Lig 3. Grup'u 64 puanla 5. sırada tamamladı. Play-Off oynamaya hak kazanan Gümüşhanespor önce Keçiörengücü'nü ardından da Darıca Gençlerbirliği'ni 2-0'lık skorlarla geçerek 2. Lig'e yükseldi. Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Gümüşhanespor'da bu sefer hedef PTT 1. Lig. Şu ana kadar çok büyük bir transfere imza atamasa da Birkaç oyuncu ile kadrosunu güçlendiren Gümüşhanespor'un nasıl ber performans sergileyeceği merak konusu.

TOKATSPOR: Konya'da oynanan 2. Lig Play-Off maçlarına katılan bir diğer takımda Tokatspor'du. Geçen sezon da Konya Anadolu Selçukluspor ile aynı grupta mücadele eden Tokatspor 51 puanla 4. olmuştu. Play-Off'ta mücadele etmeye hak kazanan Tokat temsilcisi Play-Off ilk maçında Hatayspor'a 3-1 mağlup olarak hayal kırıklığı oluşturmuştu. Yeni sezona yönetim belirsizliği ile giren Tokatspor henüz önemli bir transfer gerçekleştiremedi. Pek çok takım yeni sezon hazırlıklarına başlarken Tokatspor'da kurulu bir kadronun bile bulunmadığı iddia ediliyor. Tokatspor geçen sezon gösterdiği önemli başarıyı bu sezon arayabilir.

GAZİOSMANPAŞA: Anadolu Selçukluspor'un ikinci kez mücadele edecek olan bir diğer takımda Gaziosmanpaşa. Geçen sezon Beyaz Grup'ta olan Gaziosmnapaşa düşmü tehlikesini son haftalara kadar yaşayan bir takım oldu. Denizli Belediyespor'un 34 puanla ligten düştüğü sıralamada 36 puanla 14. sırada yer alan Gaziosmanpaşa bu yıl yine temsilcimiz Anadolu Selçukluspor ile karşı karşıya gelecek. Gaziosmanpaşa'da yönetim krizi yaşayan takımlardan. Mevcut Başkan Mehmet Öztürk sezon sonunda istifa kararı almış ve olağanüstü genel kurula gitmişti. Ancak aday çıkmayınca yapılan genel kurullarda yönetim krizi aşılamadı. Mehmet Öztürk mecburen devam kararı alarak krizi öteledi. Gaziosmanpaşa takımı şuana kadar gelecek sezon ile ilgili bir çalışma yapmadı.

KIRKLARELİSPOR: Bir başka beyaz grup takımı Kırklarelispor. Geçen sezonda Anadolu Selçukluspor'un grubunda yer alan Kırklarelispor ligi 8. sırada tamamlayarak önemli bir başarıya imza attı. İstikrarını sezon öncesi çalışmalarında da sürdüren Trakya temsilcisi önemli transferlere yapmayı başardı. Kaleci ve savunma problemini çözen Kırklarelispor lige daha iddialı giriyor. Ligde üst sıraları zorlayan takımlardan birisi olması bekleniyor.

SARIYER: Geçen sezon Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele etti. Türk futbolunun köklü kulüplerinden olan Sarıyer geçtiğimiz yıl çok önemli bir başarıya imza atamamıştı. Sezon boyunca orta sıralarda bulunan Sarıyer 35 puan ile 13 sırada ligi tamamladı. Yeni sezon için transfer çalışmalarına hemen başlayan Sarıyer 4 ayuncu ile sözleşme imzaladı. Mevcut kadronun üzerine nokta transferle başarılı olmaya çalışacak olan Sarıyer grubun orta sıra takımlarından olması bekleniyor.

PENDİKSPOR: Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele etti. Bu yıl federasyonun kurasının ardından beyaz grupta yer aldı. Geçen sezon ligde aldığı 11 galibiyet 8 beraberlik ve 13 mağlubiyetle 41 puan topladı ve 9. sırada yer aldı. Orta sıra takımı olarak dikkat çekti. Yeni sezon hazırlıkları çerçevesinde şu ana kadar 2 tarnsfer yapan Pendikspor bazı oyuncularla da yolunu ayırdı. Kadrosuna takviye yaparak başarılı olmayı planlayan Pendikspor transferde aceleci davranmıyor. İlerde yapacağı transferlere göre orta sıralarda mı seyredecek yoksa üst sıraları mı zorlayacağı ortaya çıkacak. Şu ana kadar çok önemli bir atılım yapmadı.

KARTALSPOR: PTT. 1. Lig'den düşen takımlardan birisi. Geçen sezon son haftalara kadar ligde kalmak için mücadele ettiler. Ancak 37 puanla 17. sırada kalarak Spor Toto 2. Lig'in yoluun tuttular. Mevcut yönetim takımın küme düşmesinin ardından istifa ederek yeni gelecek yönetimin önünü açtı. Kartalspor önemli oyuncularıyla yollarını ayırdı. Mehmet Uslu'yu Torku Konyaspor'(a verdiler. Ancak yeni yönetim boş durmadı ve transfer çalışmalarına erken başladı. Takımın başına Şaban Yıldırım'ı getiren Kartalspor Orhangazispor'’dan Kerim Bölük, Sarıyer'den Osman Kurtuldu, Körfez Futbol Kulübünde forma giyen Fırat Sezer ve Muharrem Efe’yi de renklerine bağladı

YUNUS ALTINBEYAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.