İstanbul’da Karate Şöleni Başladı

İstanbul’da Karate Şöleni Başladı

Dünya Karate Federasyonu’nun faaliyet takviminde yer alan Uluslararası İstanbul Open Karate Turnuvası, İstanbul’da başladı. 9’uncusu yapılan organizasyonda 11 ülke bayrağı dalgalanıyor.Karatenin ‘Şampiyonlar Ligi’ olarak kabul gören...

Dünya Karate Federasyonu’nun faaliyet takviminde yer alan Uluslararası İstanbul Open Karate Turnuvası, İstanbul’da başladı. 9’uncusu yapılan organizasyonda 11 ülke bayrağı dalgalanıyor.

Karatenin ‘Şampiyonlar Ligi’ olarak kabul gören Karate 1 Premier League mücadeleleri öncesi karate şöleni 9’uncusu düzenlenen Uluslararası İstanbul Open Karate Turnuvası ile başladı. İstanbul’da gerçekleşen organizasyonda Türkiye ile birlikte 10 ülkeden 281’i erkek, 150’si kadın sporcu mücadele veriyor.

Karate müsabakalarına uygun hale getirilen Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu’nun ev sahipliği yaptığı mücadeleler ümit, genç ve veteran kategorilerinde yapılıyor.

Kata ve kumitede yapılan turnuvada ümit ve gençlerde toplam 21 sıklet, veteranlarda ise altı siklette madalya dağıtılacak. Finaller, 19.30’da başlayacak.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, rekor katılımın olacağı Karate 1 Premier League öncesi düzenlenen İstanbul Open Karate Turnuvası’nın Türk sporcular açısından büyük tecrübe olacağını söyledi. Esat Delihasan, 11 ülkeden katılımın olması organizasyonun kalitesini gösterdiğini sözlerine ekledi.

KARATE 1 PREMIER LEAGUE’E REKOR KATILIM

Dünya Karate Federasyonu’nun önemli organizasyonları arasında yer alan Karate 1 Premier League’in İstanbul etabı, yarın yapılacak mücadeleler ile başlayacak. 57 ülkeden 592 sporcunun kayıt yaptırdığı organizasyon kayıtlara ‘rekor’ olarak geçerken, 5-9 Kasım’da Almanya’nın Bremen kentinde yapılacak dünya şampiyonası öncesi önemli bir prova olacak.

Karate 1 Premier League’de müsabakalar yarın saat 09.00’da; 7 Eylül Pazar günü ise saat 10.00’da başlayacak.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.