İstanbul Open’da Zirve Türkiye’nin

İstanbul Open’da Zirve Türkiye’nin

9. Uluslararası İstanbul Open Karate Turnuvası’nda Türk karatesinin geleceğini teslim edeceği yıldız adayları görücüye çıktı. Genç sporcular, 11 ülkenin yer aldığı turnuvada milli sporcularımız başarılarıyla ön plana çıktı.İstanbul’un...

9. Uluslararası İstanbul Open Karate Turnuvası’nda Türk karatesinin geleceğini teslim edeceği yıldız adayları görücüye çıktı. Genç sporcular, 11 ülkenin yer aldığı turnuvada milli sporcularımız başarılarıyla ön plana çıktı.

İstanbul’un üç gün boyunca ev sahipliği yapacağı karate şöleninde ilk gün tamamlandı. Türk karatesinin geleceğinin teminatı yıldız adaylarının mücadelesine sahne olan 9. Uluslararası İstanbul Open Karate Turnuvası, büyük rekabete sahne olan mücadelelerin ardından sonra erdi. Dünya Karate Federasyonu’nun faaliyet takviminde de yer alan organizasyonda 11 ülke bayrağı dalgalanırken, ümit, genç ve veteran kategorilerinde yapılan müsabakalarda 150 kadın, 281 erkek sporcu mücadele verdi.

Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu’nun ev sahipliği yaptığı turnuvada ümit ve gençlerde 21 sıklet; veteranlarda ise 6 sıklette madalya dağıtıldı.

Türk sporcular, dağıtılan 27 altın madalyanın 26’sını kazanırken, 21 gümüş, 45 gümüş madalyalık performansı ile genel sıralamada zirvede yer aldı. Birer altın, gümüş ve bronz madalya kazanan Bulgaristan ikinci sırayı alırken, 2 gümüş, 4 bronzluk performansı ile Rusya da üçüncülüğü elde etti.

KARATE 1 PREMIER LEAGUE’DE REKOR SAYIDA SPORCU MÜCADELE EDECEK

Karatenin ‘Şampiyonlar Ligi’ olarak kabul Karate 1 Premier League’in İstanbul etabı yarın başlayacak. Kasım ayında yapılacak dünya şampiyonası öncesi en ciddi prova gözüyle bakılan organizasyona katılım sayısı kayıtlara ‘rekor’ olarak geçerken, 57 ülkeden 592 sporcu tatamiye çıkacak.

Yarın saat 9.00’da eleme mücadeleleri ile başlayacak müsabakalar, 17.30’da başlayacak finaller ile tamamlanacak. 7 Eylül Pazar günü sona erecek organizasyonda müsabakalar 10.00’da başlayıp, 14.30’da yapılacak finallerin ardından sona erecek.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.