İşsizliği mesleki eğitim çözecek

İşsizliği mesleki eğitim çözecek

Türkiyenin 2023 hedefine ulaşması noktasında mesleki eğitime daha çok önem verilmesi gerektiğini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, işsizliğin bu sayede çözülebileceğini vurguladı.

Türkiye’nin 2023 hedefine ulaşması noktasında mesleki eğitime daha çok önem verilmesi gerektiğini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, işsizliğin bu sayede çözülebileceğini vurguladı.

2010-2011 Eğitim Öğretim yılında Konya’daki mesleki ve teknik eğitim veren okul ve kurumların katılımı ile gerçekleştirilen “Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı (METEF)” Mevlana Kültür Merkezi’nde görücüye açıldı. Serginin açılış törenine Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, İŞ-KUR İl Müdürü Tahsin Güven, Meteoroloji Konya Bölge Müdürü Erol Aydın, odalar, borsalar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Sergi açılışı öncesinde mesleki ve teknik eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler tarafından oluşturulan halk oyunları ekibinin hazırlayıp sunduğu gösteriler izlendi. Serginin açış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Türkiye’nin 2023 yılına yönelik koyduğu hedefe ulaşması noktasında mesleki eğitime daha çok önem verilmesi gerektiğini bildirdi. Rekabetin artmasında mesleki ve teknik eğitimin öneminin büyük olduğuna işaret eden Halil Şahin, “İşsizliğin çözümü noktasında mesleki eğitimden hareket etmeliyiz. Mesleki eğitimin artması rekabet ortamını da artıracaktır. Rekabetin artması ise sektörlerin daha çok gelişmesini sağlayacak, bu gelişim sürecinin içinde yer alan gençlerimiz işsizliğin azalmasında da aktif rol oynayacaktır” diye konuştu.

Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı da meslek liselerinin tüm eğitim kurumları içerisindeki oranının yüzde 70’lere ulaştırılması gerektiğine dikkat çekerek, “Mesleki eğitime destek verdiğimizde, mesleki eğitim kurumlarını yaygınlaştırdığımızda işsizlik sorunu ortadan kalkacaktır. Çünkü bugün en büyük sorunumuz meslek seçimi ve mesleği icra edebilme konusunda olmaktadır. Mesleki eğitim kurumlarımız genç yaşta bireyleri bir meslek sahibi yapmakta ve bu alanda uzmanlaşarak kendilerine yer edinebilmelerine imkan tanımaktadır. Bugün işsizlik sorununa bakıldığında vasıfsızlığın ön plana çıktığı görülmektedir. Bu nedenle gençlerimize vasıf kazandırabilmeliyiz. Bunun yolu da eğitimden, mesleki eğitimden geçmektedir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Konya merkez ve ilçelerindeki tüm mesleki eğitim kurumlarının katılımı ile gerçekleştirilen Beceri Yarışması’nda dereceye giren öğrencileri ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Ödül töreninin ardından ise serginin açılışına geçildi. Protokol üyeleri hep birlikte sergiyi gezdi.

RASİM ATALAY

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.