İşsizliğe çözüm bulunmalı

İşsizliğe çözüm bulunmalı

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Ekonomik Raporları'nın 15.'sini yayınladı.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Ekonomik Raporları'nın 15.'sini yayınladı. Raporların yayınlandığı dergide, ekonomik ölçekte 2010 yılı değerlendirmesi ve 2011 yılı beklentilerine yer verildi. Dergi, Avrupa Birliği Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerini kullanarak ekonomik rapor hazırladı. ASKON Ar-Ge Komisyonu tarafından hazırlanan raporda,"Küresel büyüme rakamları Avrupa Birliği OECD verilerine, 2001 - 2009 küresel düzeyde konut istatistiklerine, mali dengeler ve gelişmelere, büyümeye ilişkin durumlara, OECD'nin araştırma yaptığı ülkeler ve araştırma yapmadığı ülkelerin ekonomik gelişmelerine ve Türkiye ekonomisindeki gelişmelere yer verdi."

OECD'ye bağlı ülkelerin bağlı olmayan ülkelere göre avantajlı olduğunun belirtildiği raporda, "OECD ülkelerindeki sermaye malı satışlarında ve taleplerde de artış görülmektedir. 2011 yılında OECD çapındaki konut yatırımlarının oranında yükselme beklenmektedir" denildi. 2010 yılının aslında hastalanmış bir vücudun hastalıkla iyileşme arasındaki hali gibi olduğunun aktarıldığı dergide, "2010 yılında bir yandan iyileşme emareleri gösterirken diğer yandan zayıflıklar da göstermeye devam etmektedir. Küresel satışlarda çok ciddi bir düşüş olmamakla birlikte stok düzeyleri hala yüksek seviyelerini korumaktadır. Tabii olarak yüksek stok düzeyleri nihai talebin yeteri kadar güçlü olmamasından kaynaklanmaktadır. 2011 yılı için daha olumlu beklentiler mevcut olmakla birlikte, küresel ekonomik yapının kırılganlığını arttıracak veya azaltacak faktörler 2011 yılını belirleyecektir" denildi.

Türkiye ekonomisindeki gelişmelere de yer veren raporda, şu bilgiler yer aldı: "Küresel ekonomik şarlara baktığımızda ülkemizin 2010 yılı performansının görece olarak daha yerinde olduğunu söylememiz gerekmektedir. Ülkemiz, hem kendi kategorisindeki ülkeler arasında hem de girmeye çalıştığı ülkeler kategorisinde daha iyi bir performans sergilemiştir. Ülkemizin ekonomik alanda en temel sorunu, istihdam ve özel kesimin tasarruf açığıdır. İstihdamın çözülmemesi durumunda orta ve uzun vadede ciddi sosyal ve ekonomik riskler bizi beklemektedir. Yüksek işsizlik sorununa bir an önce çözüm üretilmesi gerekiyor.  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.