İsrail, Ap Milletvekillerini Gazze’ye Sokmadı

İsrail, Ap Milletvekillerini Gazze’ye Sokmadı

Gazze’deki durumu yerinde incelemek isteyen Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekillerine İsrail'in engel olduğu bildirildi.İsrailli yetkililer, 5’i İspanyol toplam 13 Avrupa Birleşik Sol/Kuzey Sol Yeşiller AP Grubu (GUE/NGL) vekillerinden oluşan...

Gazze’deki durumu yerinde incelemek isteyen Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekillerine İsrail'in engel olduğu bildirildi.

İsrailli yetkililer, 5’i İspanyol toplam 13 Avrupa Birleşik Sol/Kuzey Sol Yeşiller AP Grubu (GUE/NGL) vekillerinden oluşan heyeti 'insani yardım teslimiyle doğrudan ilişkili olmadıkları' için Gazze’ye sokmadı.

AP vekilleri, Filistinli ve İsrailli milletvekilleri ve her iki taraftan barış ve insan hakları savunucuları ile bir araya gelmek için 4 günlük gezi düzenliyor.

İsrail’in kararına tepki gösteren Avrupalı heyet, yetkililere kararı gözden geçirmesini ve Gazze hakkında ilk elden bilgi sahibi olmalarına izin verilmesini istedi.

Öte yandan GUE/NGL Başkanı Pierre Lauren, AB Dışişleri Yüksek Temsilcilği'ne seçilen Federica Mogherini’den İsrail hükümetinin kararını geri alması için Tel Aviv'i güçlü şekilde protesto etmesini istedi.

Tel Aviv yönetiminin tutumunu “kabul edilemez” olarak niteleyen Lauren, AP vekillerinin Gazze’deki durumu kendi gözleriyle görmek istemesinin İsrailli yetkilileri rahatsız ettiğini söyledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.