İspanyol Basınından Arda Turan'a Övgü

İspanyol Basınından Arda Turan'a Övgü

İspanyol basını, dün akşam oynanan Madrid derbisinde Real Madrid'e karşı galibiyet golünü atan Arda Turan'a övgüler yağdırdı.    Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo'nun takımını ancak Arda girene kadar sırtlayabildiğini...

İspanyol basını, dün akşam oynanan Madrid derbisinde Real Madrid'e karşı galibiyet golünü atan Arda Turan'a övgüler yağdırdı.

    Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo'nun takımını ancak Arda girene kadar sırtlayabildiğini kaydeden gazeteler, Real Madrid'in üç maçta iki yenilgi aldığına dikkat çekti. Milli futbolcunun maçta devrim yaptığını vurgulayan Marca Gazetesi, Arda'nın 76. dakikada attığı golle Real Madridlileri çıldırttığını yazdı.

    Gazetenin internet sayfasında yapılan "Maçın en değerli oyuncusu kim oldu?" anketinde Arda Turan yüzde 69 oyla 1. sırayı yerleşirken, Atletico'nun kalecesi Moya yüzde 23,3 oy aldı ve Cristiano Ronaldo yüzde 7,7'de kaldı.

RONALDO, ARDA ORTAYA ÇIKINCIYA KADAR REAL'İ AYAKTA TUTABİLDİ

İspanya'nın en çok satan spor gazetelerinden AS, "Burada Simeone'nin sözü geçiyor" manşetini attı ve "Ronaldo, Arda ortaya çıkıncıya kadar Real'i ayakta tutabildi" dedi.

Arda Turan'ın takımının ihtiyaç duyduğu "şimşek" benzetmesi yapan İspanyol gazetesi, "O aynı zamanda Real Madrid'in korktuğu çekiç darbesi" ifadelerini kullandı.

    El Mundo Deportivo gazetesi ise, "Atletico, Real Madrid'i batırdı" manşetini atarak, "Moya ve Arda takımın 'alfa ve omega'sı" değerlendirmesinde bulundu.

    El Mundo gazetesi yazarlarından Orfeo Suarez, "Arda'nın sevgisi ve Casillas'ın sevgisizliği" başlıklı yorumunda, "Casillas'ın bakışında ışık yok. Arda Turan da olduğu gibi. Onun futbolu ülkesinin sokaklarındaki baharatlar gibi. Çözülemez ama nefistir." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.