İspanya Başbakanına 'Arap Takipçi' Şoku

İspanya Başbakanına 'Arap Takipçi' Şoku

NATO Zirvesi için Galler’de bulunan İspanya Başbakanı Mariano Rajoy’un Twitter hesabının bir anda 60 bin "Arap takipçi” kazanması ülkede gündem oldu.Geleneksel Arap elbiseli ve Arapça profilli bot hesapları, ‘@marianorajoy’ hesabının...

NATO Zirvesi için Galler’de bulunan İspanya Başbakanı Mariano Rajoy’un Twitter hesabının bir anda 60 bin "Arap takipçi” kazanması ülkede gündem oldu.

Geleneksel Arap elbiseli ve Arapça profilli bot hesapları, ‘@marianorajoy’ hesabının takipçi sayısını 12 saat içinde 527 binden 589 bine yükseltti.

Bunun üzere bir açıklama yapan Başbakan Rajoy, “Twitter hesabımızda ‘bot’lara değil gerçek insanlara hoş geldiniz diyoruz. Bu garip kampanyanın arkasında kimin olduğu araştırılıyor." ifadelerini kullandı.

Rajoy ayrıca, Twitter İspanya'nın "Twitter kurallarını ihlal eden sahte hesapları engelliyoruz" mesajını paylaştı.

Rajoy’un takipçilerinin yüzde 60’ının sahte olduğunu iddia eden İspanyol medyası, Arap takipçiler için de “Medeniyetler İttifakı” yorumunu yaptı.

Muhalif partilerden Podemos, başbakanı takipçi satın almakla suçlarken, Moncloa Sarayı iddiaları reddetti ve “siber saldırıya” uğradıklarını belirtti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.