İspanya Başbakanı Yolsuzluk İddialarına Cevap Verdi: Kandırıldım

İspanya Başbakanı Yolsuzluk İddialarına Cevap Verdi: Kandırıldım

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, hakkındaki yolsuzluk iddialarına parlamentoda yapılan özel oturumda cevap verdi.

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, hakkındaki yolsuzluk iddialarına parlamentoda yapılan özel oturumda cevap verdi.

İktidardaki Halk Partisi’nin (PP) eski mali işler sorumlusu Luis Barcenas’a güvenmekle hata ettiğini belirten Rajoy, İsviçre’de gizli banka hesaplarının ortaya çıkmasından sonra ona karşı güvenini kaybettiğini söyledi.

Yolsuzluk suçlarından şu anda hapiste bulunan Barcenas, Başbakan Rajoy dahil PP’nin üst düzey yöneticilerine en az 20 yıldır elden kara para verdiğini öne sürmüştü.

İspanya Başbakanı, “Güveni hak etmeyen birine güvenmekle hata ettim. Bay Barcenas’a inandım çünkü o partide güvenilir bir adamdı. Bir seneden fazla hazinedar olmadı ama ondan önce birçok görevde bulunmuştu. Ona güvenmemek için herhangi bir neden yoktu, onun masum olduğuna inandım ve destek verdim. Onun İsviçre’deki milyonlarca Euro'luk banka hesapları ortaya çıkana kadar bu desteği sürdürdüm.” dedi.

Bunun partiye karşı hıyanet göstergesi olmasının yanı sıra suç olduğunu ifade eden Mariano Rajoy, “Ve bu hikayede benim rolüm bu oldu. Ben hak etmeyen birine güvenmek ve yalancı masuma inanmakla hata ettim. Beni kandırdı, evet. Bu çok kolay oldu çünkü ben kimseyi önleyici yöntemlerle mahkum mahkum etmiyorum.” şeklinde konuştu.

Başbakan Rajoy, İspanya’nın imajının erozyona uğramaması için Meclis’te açıklama yapma ihtiyacı hissettiğini kaydederek, ‘iftiraları ve manipülasyonları’ yalanlamak istediği belirtti.
Halk Partisinde “ak para” ödendiğini aktaran Mariano Rajoy, son 10 senenin mal varlığı ve gelir beyanlarını herkesin görebileceğini vurguladı.

MUHALEFET BAŞBAKAN’IN İSTİFASINI İSTEDİ

İspanya'da ana muhalefetteki Sosyalist İşçi Partisi'nin (PSOE) lideri Alfredo Perez Rubalcaba, Başbakan’a hitaben, “İspanya’ya zarar veriyorsunuz ve görevi bırakmanızı talep ediyorum.” dedi.

Rajoy’u demokratik kurumlara ve ülkenin uluslararası imajına zarar vermekle suçlayan Rublacaba, bu yüzden vatandaşların parlamentoya olan güveninin azaldığını öne sürdü.
Meclis’te ‘Barcenas olayı’na yönelik yapılan özel oturumda konuşan Rubalcaba, Başbakan’a karşı vermeyi planladıkları güvensizlik önergesinden vazgeçmediklerini söyledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.