İsmail Beleş, Üniversite’de

İsmail Beleş, Üniversite’de

Yeni sezonda Türkiye Erkekler Basketbol İkinci Liginde mücadele edecek olan Selçuk Üniversitesi antrenör İsmail Beleş ile prensipte anlaştı.

Temsilcimizde transfer için çalışmalara vakit geçirmeden başladı. Beko Basketbol Ligi’nde 3 sezon kaldıktan sonra 2008-2009 sezonu sonunda averajla küme düşen Selçuk Üniversitesi Spor Kulübü, yeni sezon için kolları sıvadı. Uzun süren görüşmelerin ardından lige katılma kararı alan temsilcimiz bu yolda ilk adımı da attı ve deneyimli antrenör İsmail Beleş ile anlaşma sağladı. Kulüp Başkanı Kürşat Turgut, yönetici ve Basketbol Şube Sorumlusu Bülent Kaftanoğlu, Basın Sözcüsü Uğur Özteke ve Genel Menajer Yaşar Berber ile bir araya gelen deneyimli çalıştırıcı İsmail Beleş ile her konuda anlaşıldı.

2004-2005 sezonunda da Selçuk Üniversitesi’ni çalıştıran İsmail Beleş ile yeniden anlaştıkları için mutlu olduklarını belirten Prof. Dr. Kürşat Turgut, “Sayın rektörümüz ve Konya’nın değerli sporsever işadamlarının desteği ile yola devam etme kararı aldık. Bugün de İsmail Beleş ile prensip anlaşmasına varmış bulunuyoruz. Geçmişte de birlikte çalıştığımız, kendisine her konuda güvendiğimiz İsmail Beleş ile yeniden çalışmak bize keyif verecek. Bugünden itibaren yoğun bir şekilde çalışıp hedefimiz olan 1. Lig doğrultusunda sezona en hazır bir şekilde girmek istiyoruz.” dedi.
Hedefinin Selçuk Üniversitesi ile iyi bir başarı grafiği yakalamak olduğunu söyleyen Beleş, “Tekrar Konya’da olduğum için mutluyum. Elimizde kalan oyuncularla yola çıkıp birkaç takviye yapacağız. Bunun yanı sıra kaliteli bir yabancı oyuncu almayı düşünüyoruz. Öncelikli hedefimiz play-off olacak. Ardından da 1. Lig’e yükselmek için mücadele vereceğiz. Ben her zaman hırslı ve iddialıyımdır. Ancak çok da iddialı konuşmak için erken.  Yine de şunu açık yüreklilikle ifade edebilirim ki; bana inanan oyuncularla elimizden gelenin en iyisini yapıp başarı için mücadele edeceğiz. Başarıyı vaat etmiyorum ama kendime güveniyorum. Selçuk Üniversitesi ve Konya’nın yeri burası değil. Özellikle de 1. Lig’i gördükten sonra gelinen bu noktanın Konya’ya yakışmadığına inanıyorum. Çıtayı yükseltmek için el birliği ile mücadele edeceğiz” diye konuştu. Selçuk Üniversitesi Spor Kulübü’nün yeni çalıştırıcı İsmail Beleş ile önümüzdeki günlerde basın önünde resmi sözleşme imzalayacağı ifade edildi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.