İskenderiye'de Mursi Taraftarlarına Saldırı: 6 Ölü 300 Yaralı

İskenderiye'de Mursi Taraftarlarına Saldırı: 6 Ölü 300 Yaralı

Mısır'ın İskenderiye şehrinde, ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevden uzaklaştırılmasını protesto eden gruplar üzerine taş ve kesici aletler ile saldırılması sonucu 6 kişi hayatını kaybetti, 300'e yakın kişinin de yaralandığı bild.

Mısır'ın İskenderiye şehrinde, ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevden uzaklaştırılmasını protesto eden gruplar üzerine taş ve kesici aletler ile saldırılması sonucu 6 kişi hayatını kaybetti, 300'e yakın kişinin de yaralandığı bildirildi.

Görgü tanıkları Kaid el-İbrahim camii yakınında "Baltacı" adı verilen grupların, teravih namazı kılmak için camiye gelen cemaatin üzerine molotof kokteyli ile saldırdıklarını bildiriyor.

Öte yandan Mısır'ın kuzeyindeki Sina bölgesinde meydana gelen silahlı saldırıda 2 sivilin öldüğü 3 askerin yaralandığı belirtildi.

Mısır Savunma Bakanı Abdulfettah El Sisi, darbeye destek verenlere gösteri yapma çağrısı yapmıştı.

Müslüman Kardeşler taraftarları ile darbe karşıtları bugün ülke genelinde 34 yerde gösteri düzenliyor. Kahire'deki Raba El Adaviye meydanında yaklaşık bir aydır darbe karşıtı gösteriler düzenleniyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.