İşid Terör Örgütü Almanya’da Yasaklandı

İşid Terör Örgütü Almanya’da Yasaklandı

Son günlerde Almanya’da daha fazla yayılıp faaliyet göstermeye çalışan İŞİD terör örgütü tüm partilerin desteği ile Federal Hükümet tarafından yasaklandı. Konu hakkında başkent Berlin'de konuşan Federal İçişleri Bakanı Thomas...

Son günlerde Almanya’da daha fazla yayılıp faaliyet göstermeye çalışan İŞİD terör örgütü tüm partilerin desteği ile Federal Hükümet tarafından yasaklandı. Konu hakkında başkent Berlin'de konuşan Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere (CDU), İŞİD’in Alman kamu güvenliği için de büyük bir tehlike oluşturduğunu ifade etti.

Bakan de Maiziere, Salı günü Federal Mecliste hükümetin İŞİD’e karşı alınacak tedbirleri gözden geçirdiğini ve çok hızlı kararlar alınacağını ifade etmişti. Bügun daha net konuşan bakan, "Terör örgütü İŞİD’e Almanya’da yer yok. Alınan yasak, örgüt için sosyal medyada ve açık alanlarda yapılan eylemler için de geçerlidir. Aynı zamanda örgüt adını taşıyan plaka ve örgüte toplanacak bağışlar da yasaklandı.’’ şeklinde konuştu.

İŞİD tehlikesinin özellikle Suriye ve Irak’ta örgüt adına savaşa katılıp geri dönen teröristler nedeniyle arttığına parmak basan de Maiziere, "Bunların ne yaptıklarını bilmiyoruz. Ancak bunlar saldırılar düzenleyebilir." dedi.

Yasağa rağmen İŞİD’in Almanya’da terör örgütü kabul edilmesi için mahkeme kararı gerekiyor.

Yasağın ardından basın bildirisi yayınlayan Bavyera İçişleri Bakanı Joschim Herrmann , Almanya’da etrafa zehir saçan İŞİD’e karşı alınan yasak kararının doğru bir adım olduğunu açıkladı.

Alman Polis Sendikası da yasağı olumlu buldu ve insanlığı hiçe sayan bir terör grubunun nefret tohumları ekmesine ve suç işlemesine izin verilemeyeceğini bildirdi.

Münih Yabancılar Meclisi Başkanı Nükhet Kıvran, terör örgütüne karşı tüm Avrupa’nın harekete geçmesinin önemli bir adım olduğunu söyledi. Kıvran, bunun yanında örgüte kaptırılan Almanyalı gençlerin neden örgüte katıldıklarının iyi araştırılmasını talep etti ve gerekli önlemlerin alınmasını istedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.