İş dünyası uzlaşma istiyor

İş dünyası uzlaşma istiyor

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, yeni dönemde uzlaşı içerisinde yeni bir anayasa beklediklerini ifade ederek, İş dünyası olarak, bugünden itibaren ağırlıklı gündem maddesinin ekonomi olması

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, yeni dönemde uzlaşı içerisinde yeni bir anayasa beklediklerini ifade ederek, “İş dünyası olarak, bugünden itibaren ağırlıklı gündem maddesinin ekonomi olmasını istiyoruz” dedi.

 

12 Haziran milletvekilliği genel seçimlerini değerlendiren Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, Türkiye’nin demokratik bir seçim sürecini daha geride bıraktığını söyledi. Türk halkının demokrasiyi özümseyerek siyasi iradesini kullanma konusunda tereddüt yaşamadığını ifade eden Öztürk, “12 Haziran seçimleri ülkemiz demokrasisi açısından önemli bir gün olarak tarihe geçmiştir. Sandığa yansıyan oyların yüzde 95’inin Mecliste temsil edilecek olması son derece önemlidir. Tamamlanan seçim sürecinin başta Konya milletvekillerimiz olmak üzere seçilen tüm yeni milletvekillerimiz için hayırlı olmasını diliyoruz. Türk halkı sivil demokrasiye bağlılığı çerçevesinde tercihini kullanmıştır. Ülkemizde siyasi istikrar ortamının yeni dönemde de devam etmesini ümit ediyoruz. Çünkü  iş dünyası olarak, ekonomik ve siyasi istikrar ortamında geleceğe umutla bakabiliyoruz. Bu bakımdan ülkemizin ekonomik gelişiminin devamı açısından gerçek demokrasiyi vazgeçilemez bir unsur olarak görüyoruz” dedi.

Türkiye’nin yaklaşık bir yıldır seçim havasında olduğuna dikkati çeken Başkan Öztürk, bugünden itibaren 2023 hedeflerine odaklanılması gerektiğini ifade etti. Öztürk, “Türkiye’nin, kalkınma hedefine ulaşabilmesi için 12 Haziran’dan sonra birinci gündem maddesinin ekonomi olması gerekir. Bugün Türkiye’nin en büyük sorunu olan işsizlik ve cari açık tehlikesi devam etmektedir. Önümüzdeki aylarda artması beklenen enflasyon da tehdit olmayı sürdürmektedir. Seçim sonucunda oluşacak 61. Hükümetin reel sektörü yakından ilgilendiren bu gibi sorunların çözümüne yönelik önlemleri almasını bekliyoruz” diye konuştu.

Sivil anayasa talebini yineleyen Öztürk, “12 Haziran seçimleri sonrası beklentimiz, ülkemizde toplumsal uzlaşma ortamının oluşmasıdır. İş dünyası olarak sivil toplum kuruluşlarının içinde yer aldığı, siyasi partilerin üzerinde uzlaştığı sivil bir anayasa yapılmasını bekliyoruz. Uzlaşmayla yapılacak sivil bir anayasanın ekonomimizi daha iyi noktalara getireceğini düşünüyoruz” dedi.

2023 vizyonunda Konya’nın merkez şehir olması gerektiğini ifade eden Öztürk, “Şehrimizi TBMM çatısı altında temsil edecek milletvekillerimizin Konya’nın hedefleri için çalışmalar yapmalarını bekliyoruz.  Konya’mızın başta sulama projeleri olmak üzere sanayi ve ticaretimizi geliştirecek, ekonomik kalkınmamıza katkı sağlayacak diğer projelerin de tamamlanmasını bekliyoruz. Konya’nın çözüm bekleyen sorunları arasında yer alan, özel sektörün finans ve nitelikli eleman sorunlarının çözümü için ortak çalışmalar yapmaya hazırız. Yine Konya’ya yabancı sermayenin gelmesi için kamu idaresinin çalışma yapmasını bekliyoruz. Bu konularda Konya Ticaret Odası olarak bizim de üzerimize düşen görevi yerine getireceğimizin bilinmesini istiyoruz” diye konuştu.

24. dönem TBMM’de iş dünyası temsilcilerini görmekten ayrıca mutluluk duyduklarını ifade eden Öztürk, “Geçmişte Odalarımızda hizmet eden bugün ise siyasi arenada hizmet verecek olan Hüseyin Üzülmez, Kerim Özkul ve Mustafa Kabakçı başta olmak üzere tüm milletvekillerimizin iş dünyasının sorunlarıyla yakından ilgilenmesini bekliyoruz. Sıkıntılarımızın yakından takip edilmesi, çözüm noktasında projelerimizin dikkate alınması, ülkemiz ekonomisinin temel taşı olan özel sektörümüze büyük katkı sağlayacaktır” dedi. Öztürk, açıklamasının son bölümünde 12 Haziran seçimlerinin Konya’ya, Türkiye’ye ve bütün insanlık alemine hayırlar getirmesini diledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.