İş Bankası’ndan Yılın İlk Yarısında 1 Milyar 645 Milyon Tl Net Kâr

İş Bankası’ndan Yılın İlk Yarısında 1 Milyar 645 Milyon Tl Net Kâr

Türkiye İş Bankası’nın aktif toplamı yıl başından bu yana yüzde 4,3 artarak 219,6 milyar TL seviyesine yükseldi. Bankanın özkaynak büyüklüğü 25,9 milyar TL seviyesine ulaşırken, yılın ilk yarısındaki net dönem kârı 1 milyar 645...

Türkiye İş Bankası’nın aktif toplamı yıl başından bu yana yüzde 4,3 artarak 219,6 milyar TL seviyesine yükseldi. Bankanın özkaynak büyüklüğü 25,9 milyar TL seviyesine ulaşırken, yılın ilk yarısındaki net dönem kârı 1 milyar 645 milyon TL oldu.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, yılın ilk yarısında alınan sonuçlara ilişkin olarak yaptığı açıklamada, şunları dile getirdi:

"Yılın ikinci çeyreğinde de istikrarlı bir şekilde büyüyen İş Bankası, 219,6 milyar TL’ye yükselen aktif toplamı ve 25,9 milyar TL’ye ulaşan özkaynak büyüklüğü ile özel bankalar arasındaki liderliğini pekiştirmiştir. 2014 yılının ilk altı ayında yüzde 3 oranında büyüyen ve yüzde 72’sini ticari kredilerin oluşturduğu 139,3 milyar TL tutarındaki nakdi kredi portföyü ile 40,5 milyar TL tutarındaki gayri nakdi kredileri dikkate alındığında, toplam kredi hacmi 180 milyar TL’ye ulaşan İş Bankası, ülke ekonomisine en büyük kredi desteğini sağlayan banka konumundadır."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.